ΕΡΤ1 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Η σκόνη του χρόνου» 16.09.2017

ΕΡΤ1 – ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Η σκόνη του χρόνου» 16.09.2017

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Η σκόνη του χρόνου»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 22:00

I SKONI TOU XRONOU

Δράμα, παραγωγής 2008.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου.

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούνο Γκανζ, Ιρέν Ζακόμπ, Μισέλ Πικολί, Κριστιάν Πολ, Ρένη Πιττακή, Κώστας Αποστολίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς.

Διάρκεια: 122΄

I SKONI TOU XRONOU (13)

Υπόθεση: Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι μια ιστορία χωρίς σύνορα, ένας απολογισμός του περασμένου αιώνα, μέσα από έναν έρωτα που προκαλεί το χρόνο.

I SKONI TOU XRONOU (8)

O Α (Γουίλεμ Νταφόε), Αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής, γυρίζει μια ταινία πάνω στην ιστορία τη δική του και των γονιών του. Κεντρικό πρόσωπο, η Ελένη (Ιρέν Ζακόμπ), ανάμεσα στον Γιάκομπ (Μπρούνο Γκανζ) και τον Σπύρο (Μισέλ Πικολί) διεκδικείται και διεκδικεί το απόλυτο της αγάπης. Το ταξίδι της κινείται παράλληλα με την Ιστορία και μπλέκεται στα γεγονότα των τελευταίων πενήντα χρόνων, που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα. Εξελίσσεται στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, στο Καζακστάν, στον Καναδά και στις ΗΠΑ, σημεία κομβικά στις εξελίξεις του πρόσφατου παγκόσμιου πολιτικοκοινωνικού σκηνικού.

I SKONI TOU XRONOU (3)

Τα πρόσωπα της ταινίας κινούνται σαν σε όνειρο, η σκόνη του χρόνου μπερδεύει τις μνήμες. Ο Α τις αναζητεί και τις ζει στο παρόν.

I SKONI TOU XRONOU (1)

I SKONI TOU XRONOU (4)