ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Βελγίου 2017 27.08.2017

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD: Formula 1 – Γκραν Πρι Βελγίου 2017 27.08.2017

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Γκραν Πρι Βελγίου 2017

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στις 15:00

AP Photo / Frank Augstein
AP Photo / Frank Augstein

Ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι 20 μονομάχοι της Formula 1 επιστρέφουν στην ενεργό δράση το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου για το Γκραν Πρι του Βελγίου στη διάσημη πίστα του Σπα.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ έρχεται με ανεβασμένη διάθεση στον αγώνα μετά τη νίκη του στην Ουγγαρία και έχει ήδη αρχίσει τα «ψυχολογικά παιχνίδια», λέγοντας πως η Ferrari έχει εντοπίσει τις αδυναμίες της SF70H και ότι δεν περιμένει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Από την πλευρά της, η Mercedes προσπαθεί να «θολώσει τα νερά», αρνούμενη να δεχτεί το ρόλο του φαβορί, παρότι η υψηλής αεροδυναμικής απόδοσης πίστα του Σπα αναμένεται να ευνοήσει τα μονοθέσιά της.

AP Photo / Frank Augstein
AP Photo / Frank Augstein

Το ρόλο της στην έκβαση του αγώνα, ίσως παίξει και η Red Bull, η οποία για το Βελγικό Γκραν Πρι, αλλά και για τον αγώνα στη Μόντσα σε μία εβδομάδα, θα είναι εξοπλισμένη μ’ έναν αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault.

Οι απαντήσεις για το ποιος θα κυριαρχήσει τελικά στο Γκραν Πρι του Βελγίου, θα δοθούν την Κυριακή, όταν έπειτα από 44 γύρους η καρό σημαία θα πέσει στη μήκους 7 χιλιομέτρων πίστα του Σπα στο δάσος των Αρδενών.

Το Γκραν Πρι του Βελγίου θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 και ώρα 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 14:00), θα προηγηθούν σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

EPA / SRDJAN SUKI
EPA / SRDJAN SUKI