Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 18.09.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 18.09.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος με τη συνεργασία της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης και του Κέντρου Επικοινωνίας Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ, προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτή τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 22:00, με αφορμή την τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η εκπομπή ασχολείται με τη Χρυσή Αυγή και την ανάγκη θεσμικής αντιμετώπισης του ρατσισμού, την καταπολέμηση των διακρίσεων (discriminations) και την προστασία των ευάλωτων ομάδων και ατόμων που αποτελούν συνήθη στόχο των ακροδεξιών κομμάτων φασίζουσας απόχρωσης.

Καλεσμένοι του Περικλή Βασιλόπουλου στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής είναι οι:

-Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος, συγγραφέας -μεταξύ άλλων- του εμβληματικού βιβλίου «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» 2012.

-Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος μιλά για την εν εξελίξει διαδικασία πολιτογράφησης νέων Ελλήνων πολιτών από την κατηγορία των μακροχρόνια διαμενόντων στη χώρα νόμιμων μεταναστών.

Λίλιαν Τσούρδη, λέκτορας στο Refugee Studies Centre του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία μιλά για τα δικαιώματα των προσφύγων και τις διαδικασίες παροχής ασύλου σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη, μιλά για τις νέες νομοθετικές προβλέψεις του πρόσφατου Νόμου 4488/2017 για την προστασία των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες. Ο Θανάσης Παπαντωνόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, μιλά για το τι σημαίνει στην πράξη πολιτιστική εκδήλωση με καθολική πρόσβαση (Νοηματική Γλώσσα, υπέρτιτλοι, ακουστική περιγραφή, γραφή Braille) για τα ΑμεΑ και πώς η καθολική πρόσβαση πρέπει να γίνει αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας και της ελληνικής κοινωνίας.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert