ΕΡΤ2 – ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Masters of Dreams» 02-05.10.2017

ΕΡΤ2 – ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Masters of Dreams» 02-05.10.2017

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Masters of Dreams»

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017,

έως και την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00

MASTERS OF DREAMS

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2012.

Δώδεκα από τα πιο διάσημα κοσμηματοπωλεία του κόσμου  ανοίγουν για εμάς τις πόρτες τους και εισχωρούμε στα άδυτα των κορυφαίων σχεδιαστών τους. Μέσα στο βασίλειό τους δημιουργούν, μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας, απίστευτα κομμάτια.

Από το Παρίσι και τη Ρώμη σε άλλα κέντρα της μόδας, όπως η Γενεύη, το Λονδίνο, το Μιλάνο, η Νέα Υόρκη, το Μπαλί, το Ρίο, οι Κάνες και το Γιοχάνεσμπουργκ, αυτή η -από μέσα- ματιά στα υπέροχα κοσμήματα, ποτέ δεν ήταν πιο σαγηνευτική και πιο λαμπερή.

Η σειρά μάς ταξιδεύει σε μέρη, όπου σπάνια μπαίνουν οι κάμερες, όπως είναι τα αδαμαντορυχεία της Νότιας Αφρικής. Μιλάμε με έμπορο διαμαντιών στην Αμβέρσα και εισχωρούμε στα εργαστήρια και στους χώρους κατασκευής και δημιουργίας των μεγαλύτερων ονομάτων. Μοιραζόμαστε τη χαρά της δημιουργικής ομάδας του οίκου Μπούλγκαρι που καταφέρνουν να αγοράσουν και να πάρουν πίσω απίστευτα κοσμήματα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και να ζήσουμε τον πυρετό πριν από τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης στη Σαγκάη και στο Παρίσι.

MASTERS OF DREAMS (6)

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00

Επεισόδιο 1ο: «Οι Ιταλοί κοσμηματοπώλες»

Η δημιουργική ομάδα του Μπούλγκαρι παρουσιάζει στην Μπιενάλε των Αντικέρ στο Παρίσι τη δημιουργία τους –ένα κολιέ αξίας δέκα εκατομμυρίων δολαρίων με ένα ζαφείρι 165 καρατίων. Οι Νταμιάνι σχεδιάζουν ένα υπέροχο διαμαντένιο βραχιόλι Μπουρλέσκ για να το φορέσει η Σάρον Στόουν στα εγκαίνια της μπουτίκ τους στο Μιλάνο και ταυτόχρονα ανακαλύπτουμε τα πανέμορφα κοσμήματα του Τζιανμαρία Μπουτσελάτι και την επιρροή τους από την ιταλική αρχιτεκτονική.

MASTERS OF DREAMS (5)

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00

Επεισόδιο 2ο: «Οι Γάλλοι και οι Ελβετοί Ιταλοί κοσμηματοπώλες»

Ο οίκος Σοπάρ μας παρουσιάζει το απίστευτο κολιέ τους «Μέριλιν», το οποίο φόρεσε η Εύα Χερτζίκοβα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών. Οι Σομέ, ο οίκος που σχεδίαζε για τον Ναπολέοντα, μας παρουσιάζει τη δημιουργία τους -μια εντυπωσιακή διαμαντένια τιάρα που την ονομάζουν «Ζοζεφίν»– και την παρουσιάζει η Σοφί Μαρσό. Η δημιουργική ομάδα των Μπουσρόν τρέχει για να προλάβει να παρουσιάσει στην Μπιενάλε των Αντικέρ ένα εκθαμβωτικό κολιέ: το «Μπουκέτο με Φτερά».

MASTERS OF DREAMS (1)

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00

Επεισόδιο 3ο: «Οι Άγγλοι και οι Νοτιοαφρικανοί κοσμηματοπώλες»

Ο Λόρενς Γκραφ μας ανοίγει την πόρτα της αυτοκρατορίας του και παρακολουθούμε να δημιουργούν υπέροχα διαμαντένια κολιέ και καρφίτσες. Η νέα κορυφαία σχεδιάστρια της οικογένειας των διαμαντιών, των ντε Μπιρς, μοιράζεται μαζί μας την έμπνευση πίσω από τη συλλογή της «Φανταστική Φύση», ενώ ο «ροκ σταρ» Στίβεν Ουέμπστερ, το κακό παιδί της κοσμηματοποιΐας, δημιουργεί μια μοναδική σύνθεση τατουάζ με διαμάντια που αποκαλύπτεται σε μια έκθεση στο Λονδίνο.

MASTERS OF DREAMS (2)

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00

Επεισόδιο 4ο: «Οι κοσμηματοπώλες της Αμερικής»

Ο Καναδός Τζον Χάρντι έχει ιδρύσει ένα μοναδικό κοσμηματοπωλείο στο Μπαλί, όπου θα θαυμάσουμε τη δημιουργία του σχεδιαστή Γκάι Μπενταρίντα, ένα μυθικό κολιέ με τον Δράκο και το αποσπώμενο χρυσό μαργαριτάρι. Στο Ρίο, ο Ρομπέρτο Στερν μας ξεναγεί στην πατρική επιχείρηση, την οποία μετέτρεψε σε εντυπωσιακό οίκο και στη Νέα Υόρκη ανακαλύπτουμε τον Φούλκο ντι Βερντούρα, τον «Κοσμηματοπώλη των Αστέρων». Εδώ, η αρχή έγινε από έναν Ιταλό δούκα που ξεκίνησε την καριέρα του, σχεδιάζοντας για την Κοκό Σανέλ.