ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 09.10.2017

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΤ1

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Λόγω τεχνικού προβλήματος, η εκπομπή «CERN: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ» δεν θα μεταδοθεί. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

………………………………………………………………………………………..

22.00 ΕΞΑΝΤΑΣ (Ε)   W

23.00  ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Ε)

«Happiness at work»

Κοινωνικό-πολιτικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2015.

Η δουλειά είναι καταπιεστική; Όπως φαίνεται από το πρόσφατο κύμα αυτοκτονιών σε μεγάλες εταιρείες, υπάρχει βαθιά δυσφορία. Συνεχώς επείγουσες ανάγκες, υπερβολικός φόρτος εργασίας, έλλειψη εκπαίδευσης, πλήρης αποδιοργάνωση της εταιρείας, διοίκηση τρομοκρατημένη, αυτή η μάστιγα συνεχώς αφήνει νέα θύματα.

Στις ΗΠΑ, το 75 – 90 % των εργαζομένων συμβουλεύεται  το γιατρό του για το εργασιακό άγχος. Στις μέρες μας αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις κοινωνίες. Τι γίνεται όμως εάν η λύση έγκειται στη δομή της ίδιας της εταιρείας; Κάποιες εταιρείες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να επινοήσουν νέα οργανωτικά μοντέλα και να δημιουργήσουν νέα αντίληψη για τη δουλειά: κατάργηση του συστήματος της πυραμίδας, ενθάρρυνση πρακτικών ισότητας και ισονομίας, διάλυση των ελέγχων και μη ύπαρξη αφεντικών, ανταλλαγή πληροφοριών και ούτω καθεξής.

Με γυρίσματα σε εννέα διαφορετικές εταιρείες σε Ινδία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βέλγιο, Φινλανδία, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει κάποιες καινοτόμες λύσεις που επιτρέπουν να οικοδομηθούν εκ νέου η εμπιστοσύνη, η ελευθερία και η δημιουργικότητα στο εργασιακό περιβάλλον. Με τη χρήση πλάνων από τους «Μοντέρνους καιρούς» του Τσάρλι Τσάπλιν, αλλά και με μια πολύ ανθρώπινη πλευρά μέσα από φιλικά πορτρέτα εργατών, διευθυντών και διανοούμενων που θέλουν ν’ αλλάξουν τις επιχειρήσεις τους προς το καλύτερο.

Ελπίζουμε ότι οι ιστορίες τους θα είναι πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσουμε μία πιο ευτυχισμένη επαγγελματική ζωή.

Διάρκεια: 52΄

24.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ   W