Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 09.10.2017

Πρώτο Πρόγραμμα – «Athens Calling» 09.10.2017

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, ώρα 22:00-24:00

Vasilopoulos Periklis (1)

Κάθε Δευτέρα στις 10 με 12 το βράδυ, στο πλαίσιο της εκπομπής του Πρώτου Προγράμματος «Athens Calling», ο Περικλής Βασιλόπουλος προωθεί το συμμετοχικό κοινωνικό διάλογο διαμέσου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της ΕΡΤ και παρουσιάζει θέματα κοινωνικής ευθύνης και δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πρόκειται για μια δίωρη, βραδινή ραδιοφωνική περιήγηση σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, που προσπαθεί να ανοίξει γέφυρες με τους Έλληνες της Διασποράς και διαμέσου της Φωνής της Ελλάδας αναμεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 22:00, η εκπομπή ασχολείται στο πρώτο μέρος με τις εξελίξεις στην Καταλονία, Ισπανία και Γερμανία που επηρεάζουν με πολλούς τρόπους την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Από το Βερολίνο, ο Αλέξανδρος Κρητικός, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ και διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο DIW, μιλά για τη μετα-Σόιμπλε εποχή στο πανίσχυρο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, την άνοδο των κομμάτων FDP και AfD και τις αυξανόμενες ανισότητες στη γερμανική οικονομία παρ’ όλο το διπλό κολοσσιαίο πλεόνασμα των εξαγωγών και του κρατικού προϋπολογισμού.

Από τη Μαδρίτη, ο Ευάγγελος Λιάρας, καθηγητής στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Instituto de Empresa, μιλά για το αδιέξοδο στη διαμάχη ανάμεσα στους αυτονομιστές της Καταλονίας και στην ισπανική κυβέρνηση, όπως και τις πιθανές συνέπειες στο λεγόμενο «Μέτωπο των χωρών του Νότου» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο δεύτερο μέρος, το θέμα θα είναι οι Έξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις, με αφορμή την εκδήλωση του ΕΛΟΤ για τα «Πρότυπα για Βιώσιμες και Έξυπνες Πόλεις» που θα γίνει την Παρασκευή 13/10/2017 στο ΕΙΕ στην Αθήνα. Μιλά ο Ιωάννης Σαριδάκης, στέλεχος του ΕΛΟΤ και υπεύθυνος οργανωτικής επιτροπής, και η Ειρήνη Φρεζάδου, αρχιτέκτων και πολεοδόμος. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικκαίων (Τρίκαλα Θεσσαλίας), μιλά για την ανάγκη συντονισμού στις πρακτικές των έξυπνων πόλεων στην Ελλάδα. Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης μιλά για τη σημασία της ιστορίας των πόλεων και τις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας από τη Γερμανική Κατοχή στις 12/10/1944.

Το ΣΚΕ Αττικής αποτελείται συνολικά από 110 μέλη (55 εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και 55 πολίτες) που κληρώθηκαν ανάμεσα σε 2.260 πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και έχει 6 θεματικές Επιτροπές, οι οποίες συμμετέχουν σε μηνιαίες ολομέλειες. Τα ΣΚΕ αποτελούν μία καινοτομική πρωτοβουλία που προβλέπεται από το νόμο 4324/15 για τη νέα ΕΡΤ, είναι ανεξάρτητα όργανα με συμβουλευτικό χαρακτήρα και έχουν στόχο τη βελτίωση της ΕΡΤ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αρμόδια υπηρεσία για τη συγκρότηση και λειτουργία τους είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

 

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8!

Info:

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017, 22:00-24:00

Εκπομπή: «Athens Calling» (Η Αθήνα καλεί)

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert