ΕΡΤ2 – ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Τίτος Πατρίκιος, Έναστρον» 22.10.2017

ΕΡΤ2 – ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Τίτος Πατρίκιος, Έναστρον» 22.10.2017

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου

Ημερομηνία μετάδοσης: Kυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στις 17:00

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ patrikios 1 (1)

Έναρξη νέου κύκλου – Επεισόδιο 1ο: «Τίτος Πατρίκιος, Έναστρον»

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου εκπομπών, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλάει στον Γιώργο Χρονά για τα χρόνια της νεότητάς του, τον Εμφύλιο, το πέρασμά του από τη Γαλλία, όσα τον σημάδεψαν και άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη γραφή του.

Τη σχέση τους με τον ποιητή και το έργο του μας διηγούνται ο δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης και ο κριτικός λογοτεχνίας Γιάννης Μπασκόζος.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ FAKINOU 2 (1)

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί στο πλατό και συνομιλεί με τέσσερις νέους πεζογράφους: τον Διονύση Μαρίνο, τη Μαρία Φακίνου, τον Ιορδάνη Κουμασίδη και την Τζούλια Γκανάσου. Οι συγγραφείς μάς παρουσιάζουν τα πρώτα τους εκδοτικά εγχειρήματα και διαβάζουν αποσπάσματα των έργων τους.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ neoi sigr ganasu 1 (1)

Ο Οδυσσέας Κυριόπουλος μάς ξεναγεί στο βιβλιοπωλείο «Έναστρον» της οδού Σόλωνος, ενώ στον ίδιο χώρο ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει τις πρόσφατες εκδοτικές κυκλοφορίες που καταφτάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).

Τέλος, ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β., Γρηγόρης Πλαστάρας, αποτιμά την πορεία και τις δράσεις του Συνδέσμου, στο πλαίσιο των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η παρούσα εκπομπή.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σολδάτος.

Αρχισυνταξία: Γιώργος Χρονάς.

Εκτελεστής παραγωγός: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).