ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 01-10.11.2017

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 01-10.11.2017

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΤΕΤΑΡΤΗ, 1/11/2017

————————–

12:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (Ε)

13:00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (Μ) W

13:40 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (Αλλαγή ώρας)

«FLAVORS OF SAVOY»  GR 

14:35 Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ (Ε) (Αλλαγή ώρας) ● W

15:30 ΞΕΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

——————————

18:00 MASSA FRESCA (Ε)

19:00 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ  ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Ζ)  W

20:00 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ

——————————-

ΣΗΜ: Το «ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ» (13:00) και το ξένο ντοκιμαντέρ «DEEP TIME HISTORY» – Επεισόδιο 2ο, δεν θα μεταδοθούν. 

Ως εκ της αλλαγής αυτής, το ξένο ντοκιμαντέρ μεταφέρεται την Πέμπτη 2/11/2017 και την Παρασκευή 3/11/2017 θα μεταδοθεί το 3ο και τελευταίο του επεισόδιο. 

Το ξένο ντοκιμαντέρ «DESTINATION PLUTO: BEYOND THE FLYBY» δεν θα μεταδοθεί. 

**************************

Την Πέμπτη 2/11/2017, η ξένη ταινία που θα μεταδοθεί στις 21:00, σε αντικατάσταση, είναι η ταινία «SALVO» 
salvo-7-1021x580

Αστυνομικό δράμα, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας 2013.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα.

Φωτογραφία: Ντανιέλε Τσίπρι.

Μοντάζ: Ντεζιντέρια Ράινερ.

Παίζουν: Σαλέχ Μπακρί, Σάρα Σεραγιόκο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Μάριο Πουπέλα.

Διάρκεια: 95΄

salvo-2

Υπόθεση: O Σάλβο, ένας εκτελεστής της Σικελικής Μαφίας, είναι μοναχικός, ψυχρός και αδίστακτος. Όταν εισβάλει σ’ ένα σπίτι για να σκοτώσει τον άνθρωπο που επιτέθηκε στον αρχηγό του, ανακαλύπτει μια νεαρή τυφλή κοπέλα, τη Ρίτα, να στέκεται αδύναμα δίπλα στον αδελφό της την ώρα που εκείνος δολοφονείται. Ο Σάλβο προσπαθεί να κλείσει τα δυο της μάτια, που με το κενό ενοχλητικό βλέμμα τον κοιτούν επίμονα. Όμως, κάτι παράδοξο συμβαίνει. Τα μάτια της Ρίτα βλέπουν για πρώτη φορά! Ο Σάλβο αποφασίζει να της χαρίσει τη ζωή, βάζοντας τον εαυτό του στον μεγαλύτερο κίνδυνο που έχει ποτέ αντιμετωπίσει. Απίθανα ατμοσφαιρικό, ολιγόλογο και μινιμαλιστικό, το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του ιταλικού διδύμου Φάμπιο Γκρασαντόνια – Αντόνιο Πιάτσα,  φιλμάρει καθηλωτικά τη Μαφία του Παλέρμο, το φως και το σκοτάδι και, κυρίως, την ψυχή του εκτελεστή Σάλβο. Το αστυνομικό αυτό θρίλερ ποντάρει σε μια απλή, μα ωραία ιδέα, κρατάει αποστάσεις από τα δακρύβρεχτα συναισθήματα, εστιάζει στα διλήμματα των χαρακτήρων του και επιμένει στην κινηματογραφική ουσία.

Βραβείο στο Τμήμα «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ Καννών 2013.

*****************************

Την Κυριακή 5/11/2017, στις 17:00, από την εκπομπή «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – Κανόνες πλοήγησης στο πέλαγος του βιβλίου» θα μεταδοθεί το Eπεισόδιο 2ο: «Ευγενία Φακίνου – Εκδόσεις Αλεξάνδρεια – Επί Λέξει», το οποίο επρόκειτο να μεταδοθεί την Κυριακή 29/10/2017 και δεν μεταδόθηκε. 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

FAKINOU-2

Στο δεύτερο επεισόδιο του νέου κύκλου εκπομπών, η Ευγενία Φακίνου συνομιλεί από το χώρο των εκδόσεων Καστανιώτη με τον Γιώργο Χρονά. Η συζήτηση στρέφεται γύρω από τη ζωή και το έργο της συγγραφέως. Για την πεζογράφο καταθέτουν τις απόψεις τους οι σκηνοθέτες Δημήτρης Μαυρίκιος και Σωτήρης Χατζάκης, ο κριτικός λογοτεχνίας Γρηγόρης Μπέκος, καθώς και ο εκδότης Θανάσης Καστανιώτης.

XATZAKIS-2

Ο Νέστορας Πουλάκος προσκαλεί και συνδιαλέγεται με τέσσερις νέους ποιητές, πριν αυτοί διαβάσουν αποσπάσματα των ποιημάτων τους. Οι τέσσερις νέοι ποιητές, είναι η Ευτυχία Παναγιώτου, η Λένα Καλλέργη, η Αγγελική Δημουλή και ο Νίκος Ερηνάκης.

Ο εκδότης Δημήτρης Φραγκούλης μάς μιλά για την ιστορική διαδρομή και τις επιλογές των εκδόσεων Αλεξάνδρεια στην τριαντάχρονη πορεία τους, ενώ η υπεύθυνη του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει», Μαρία Παπαγεωργίου, μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε ένα από τα κεντρικότερα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσιάζει από το βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» τις νέες εκδοτικές κυκλοφορίες που συνεχίζουν να καταφτάνουν στον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς.

Αρχισυνταξία: Γιώργος Χρονάς.

Εκτελεστής παραγωγός: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.).

*******************************

Την Κυριακή 5/11/2017, στις 19:00, θα μεταδοθεί το ξένο ντοκιμαντέρ: «REVOLUTION IN THE HAIR» (E) ● 

********************************

Την Κυριακή 5/11/2017, στις 21:00, θα μεταδοθεί η ξένη ταινία «EΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» (UN HOMME ET UNE FEMME)

Un homme et une femme (3)

Ρομαντικό δράμα, παραγωγής Γαλλίας 1966.

Σκηνοθεσία-φωτογραφία: Κλοντ Λελούς.

Μουσική: Φράνσις Λάι.

Παίζουν: Ανούκ Εμέ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Πιέρ Μπαρού, Βαλερί Λαγκράνζ, Σιμόν Παρί, Αντουάν Σιρέ, Σουάντ Αμιντού, Ανρί Σεμέν, Γιαν Μπαρί, Πολ Λε Περσόν, Ζεράρ Σιρέ.

Διάρκεια: 102΄

Un homme et une femme

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Αν, μιας νεαρής χήρας που έχασε τον άντρα της σ’ ένα δυστύχημα στο πλατό (ήταν κασκαντέρ) και του Ζαν Λουί, ενός οδηγού ράλι που η γυναίκα του αυτοκτόνησε. Συναντιούνται για πρώτη φορά στο σχολείο των παιδιών τους στο Ντοβίλ και ταξιδεύουν μαζί για το Παρίσι, όταν η Αν χάνει το τρένο. Μια αμοιβαία έλξη γεννιέται, αλλά η Αν δεν μπορεί να δοθεί ολοκληρωτικά από τύψεις για το νεκρό σύζυγό της. Όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, ο Ζαν Λουί αρχίζει έναν αγώνα δρόμου για να την προλάβει…

Un homme et une femme (4)

Η ταινία ξεχωρίζει χάρη στην υπέροχη φωτογραφία (ο Λελούς υπήρξε επαγγελματίας φωτογράφος με δουλειά στη διαφήμιση) και την εξαιρετική μουσική του Φράνσις Λάι (το αγαπημένο μουσικό θέμα της ταινίας έχει γίνει συνώνυμο κάθε ρομαντικής σκηνής).

Κέρδισε μια πλειάδα βραβείων, μεταξύ των οποίων το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 1966 και τα Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ και Καλύτερου Σεναρίου. Ήταν, επίσης, υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, καθώς και για 5 Χρυσές Σφαίρες.

Un homme et une femme (2)

***********************************

Τα ξένα ντοκιμαντέρ, που θα μεταδοθούν από την ΤΡΙΤΗ 7/11/2017 έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11/2017, στις 10:00, έχουν ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 7/11/2017, στις 10:00: «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» (e2 DESIGN) (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ) (Ε) 

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον αειφόρο- οικολογικό σχεδιασμό, παραγωγής ΗΠΑ 2006 – 2008.

Μια πρωτοποριακή και σε μεγάλο βαθμό αποδεκτή σειρά γύρω από τους μεταρρυθμιστές και πρωτοπόρους, οι οποίοι οραματίζονται μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό αλλά και οικολογικό επίπεδο.

Η σειρά ερευνά εφικτές λύσεις για πιεστικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που επιλέγονται από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού, των τροφίμων και της αστικής ανάπτυξης.

Μια νέα στάση ζωής απέναντι στην κατασκευή, δεν είναι μόνο δυνατή αλλά και απολύτως αναγκαία για την αστική και αγροτική επιβίωση.

Χαρακτηριστικό της σειράς είναι ο συνδυασμός της ποιητικής αφήγησης, της προκλητικής κινηματογράφησης και της συγκινητικής πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης.

Με αφηγητή τον βραβευμένο με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Μπραντ Πιτ, αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ ερευνά τα περίπλοκα κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα της αειφόρου Αρχιτεκτονικής. Διασχίζοντας την υδρόγειο, η σειρά αφηγείται σημαντικές και συναρπαστικές ιστορίες της Πράσινης Αρχιτεκτονικής, που έγιναν πραγματικότητα στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στην Κίνα και στις αγροτικές περιοχές του Μεξικού.

  1. «THE DRUK WHITE LOTUS SCHOOL – LADAKH»
  2. «BOGOTA: BUILDING A SUSTAINABLE CITY»

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/11/2017, στις 10:00: «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» (e2 DESIGN) (Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ) (Ε) 

  1. «A GARDEN IN CAIRO»
  2. «THE VILLAGE ARCHITECT»

ΠΕΜΠΤΗ 9/11/2017, στις 10:00: «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» (e2 DESIGN) (Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ) (Ε) 

  1. «MELBOURNE REBORN»
  2. «THE ART & SCIENCE OF RENZO PIANO»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11/2017, στις 10:00: «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» (e2 DESIGN) (Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ) (Ε) 

  1. «NEW ORLEANS: THE WATER LINE»
  2. «SUPER USE»

************************************

Την Παρασκευή 10/11/2017, στις 21:00 η ταινία ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ που θα μεταδοθεί έχει τον τίτλο «Η ΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΟΠΟΥΓΚΟΝ» (ΑΥΑ DE ΥΟPOUGON / AYA OF YOP CITY)  GR 

Aya de Yopougon

«Η Αγιά από το Γιοπουγκόν» (Aya de Yopougon / Aya of Yop City)

Κοινωνική ταινία κινούμενων σχεδίων, παραγωγής Γαλλίας 2013.

Σκηνοθεσία: Mαργκερίτ Αμπουέ, Κλεμόντ Ουμπρερί.

Σενάριο: Mαργκερίτ Αμπουέ.

Μουσική: Paul Lavergne.

Διάρκεια: 84΄

Aya de Yopougon (2)

Υπόθεση: Σε μια απροσδόκητα ειρηνική αφρικανική συνοικία (Γιοπουγκόν) της δεκαετίας του ’70, τρία κορίτσια με διαφορετικά πεπρωμένα, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ζώντας παράλληλες ζωές. Ενώ η Aγιά θέλει να γίνει γιατρός, οι φίλες της, Αντζουά και Μπιντού, προτιμούν τη νυχτερινή ζωή και τα φλερτ.

Aya de Yopougon (3)

Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού και πολυμεταφρασμένου εικονογραφημένου μυθιστορήματος της Mαργκερίτ Αμπουέ.

Aya de Yopougon (4)

H ιστορία τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του ’70 και διαδραματίζεται στην πόλη Αμπιτζάν της Ακτής του Ελεφαντοστού. Διατηρώντας τη σχεδιαστική αισθητική της έντυπης έκδοσης, η Mαργκερίτ Αμπουέ γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί με τη συνδρομή της Κλεμόντ Ουμπρερί.

Aya de Yopougon (5)

Aya de Yopougon (1)

**************************

Η ξένη ταινία «COFFEE AND CIGARETTES», που θα μεταδοθεί από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ, την Παρασκευή 3/11/2017, στις 24:00 έχει σήμα