ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Το καλοκαίρι που έφυγαν οι γονείς μου» 04.11.2017

ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Το καλοκαίρι που έφυγαν οι γονείς μου» 04.11.2017

 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Το καλοκαίρι που έφυγαν οι γονείς μου»

(The Year my Parents Went on Vacation /

O Ano em Que Meus Pais Saíram de Férias)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, στις 19:10

The Year my Parents Went on Vacation (1)

Δραματική κομεντί, παραγωγής Βραζιλίας 2006.

Σκηνοθεσία: Κάο Χάμπουργκερ.

Παίζουν: Μισέλ Χοέλσας, Ντανιέλα Πιέπσικ, Χερμάνο Χάιουτ, Σιμόνε Σπολαδόρε, Εντουάρντο Μορέιρα, Λιλιάνα Ντε Κάστρο.

Διάρκεια: 94΄

The Year my Parents Went on Vacation

Υπόθεση: Μια άλλη εικόνα του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας στη δεκαετία του ’70 μέσα από την καθημερινή ζωή ενός 12χρονου αγοριού που οι αριστερών πεποιθήσεων γονείς του αναγκάζονται να κρυφτούν («φεύγουν για διακοπές», όπως λένε στον μικρό), μας δίνει στην ταινία του αυτή ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Κάο Χάμπουργκερ.

The Year my Parents Went on Vacation (4)

Φεύγοντας βιαστικά από το Σάο Πάολο, οι γονείς του μικρού Μάουρο τον αφήνουν στην πόρτα του παππού του, χωρίς να ξέρουν πως ο παππούς πέθανε από συγκοπή καρδιάς λίγες ώρες πιο πριν. Αποτέλεσμα: οι Εβραίοι γείτονες να πείσουν τον ηλικιωμένο Σλόμο, υπεύθυνο για τη συνοικιακή συναγωγή, να αναλάβει τη φροντίδα του μικρού Μάουρο, μανιακού με το ποδόσφαιρο, σε μια περίοδο που η Εθνική Βραζιλίας, με επικεφαλής τον Πελέ, αγωνίζεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

The Year my Parents Went on Vacation (10)

Καθώς περιμένει τηλέφωνο από τους γονείς του, ο Μάουρο αντιμετωπίζει μια σκληρή, συχνά οδυνηρή πραγματικότητα, που όμως έχει και χαρούμενες στιγμές. Θα κάνει αρκετούς νέους φίλους, όπως η Ιρένε, η Χάνα, ο Ράμπι, ο Ίταλο και ο Έντγκαρ, και μαζί τους θα μοιραστεί όχι μόνο την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα, αλλά και το πάθος να ξαναβρεί την ευτυχία που του στέρησε η δικτατορία.

The Year my Parents Went on Vacation (8)

Τρυφερή, χιουμοριστική αλλά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη ιστορία ενηλικίωσης, πορτρέτο της σύγχρονης Βραζιλίας από τον σεναριογράφο της «Πόλης του Θεού» και των «Επιλέκτων».

Η ταινία έχει αποσπάσει πλήθος φεστιβαλικών βραβείων.

The Year my Parents Went on Vacation (12) The Year my Parents Went on Vacation (2) The Year my Parents Went on Vacation (3) The Year my Parents Went on Vacation (9) The Year my Parents Went on Vacation (11)