ΕΡΤ2 – «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» 18 & 19.11.2017

ΕΡΤ2 – «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» 18 & 19.11.2017

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

(Murdoch Mysteries

Τα επεισόδια της πολυβραβευμένης σειράς μυστηρίου εποχής «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» (Murdoch Mysteries), παραγωγής Καναδά 2008-2016, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, αυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 και κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00.

Murdoch Mysteries (2)

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα.

O πέμπτος κύκλος βρίσκει τον ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ έτοιμο να αρχίσει μια καινούργια ζωή και να εγκαταλείψει τη δουλειά του και το Τορόντο, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε στην υπηρεσία του αλλά και το γάμο της δρ. Όγκντεν με κάποιον άλλον που τον αφήνει με ραγισμένη καρδιά.

Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται και επανέρχεται στις αστυνομικές έρευνες, που επιφυλάσσουν συναρπαστικές γνωριμίες και περιπέτειες. Θρησκευτικές έριδες, ο διάσημος συγγραφέας Τζακ Λόντον, ο ανερχόμενος επιχειρηματίας Χένρι Φορντ, μέχρι και η κατάρα της μούμιας στο Αιγυπτιακό Μουσείο υφαίνουν έναν συναρπαστικό ιστό μυστηρίου.  Μαζί με την ιστορική πραγματικότητα της εποχής, όπως τον αγώνα της δρ. Όγκντεν για την αντισύλληψη  για να προστατευτούν οι γυναίκες αλλά και παλιούς έρωτες του Μέρντοχ που κάνουν την εμφάνισή τους, η σειρά μας κρατά μαγεμένους για μία ακόμα φορά.

Murdoch Mysteries (14)

Πρωταγωνιστούν οι Γιάνικ Μπίσον (στο ρόλο του ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κρεγκ (στο ρόλο του επιθεωρητή Μπράκενριντ), Έλεν Τζόι (στο ρόλο της γιατρού Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (στο ρόλο του αστυνομικού Τζορτζ Κράμπτρι), Τζορτζίνα Ρίλι (στο ρόλο της γιατρού Έμιλι Γκρέις). Επίσης, πολλοί guest stars εμφανίζονται στη σειρά.

Βραβεία: Τζέμινι:

Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008.

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009.

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:

Καλύτερου μακιγιάζ στην Τηλεόραση – 2015.

Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015.

Επίσης, η σειρά απέσπασε και πολλές υποψηφιότητες.

Murdoch Mysteries (9)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στις 20:00

(Ε΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. «Murdoch at the Opera». Ο επιθεωρητής Μπράκενριντ είναι λάτρης της όπερας και επομένως πολύτιμη η συμβολή και η βοήθειά του, όταν ο Μέρντοχ ερευνά τη δολοφονία μιας νεαρής τραγουδίστριας της όπερας, η οποία ήταν η αντικαταστάτρια μιας ντίβας με θυελλώδες ταμπεραμέντο.

Murdoch Mysteries (3)

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, στις 20:00

(Ε΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. «Who killed the electric carriage?». Ο ντετέκτιβ Μέρντοχ υποψιάζεται ότι ο φιλόδοξος εφευρέτης ενός ηλεκτρικού οχήματος έχει δολοφονήσει έναν συνεργάτη του που μπήκε στη μέση και στάθηκε εμπόδιο στα σχέδιά του να ανταγωνιστεί τον Χένρι Φορντ.

Murdoch Mysteries (1)