Τα Δεκεμβριανά και η μάχη της Αθήνας στους «Ιστορικούς Περιπάτους» της ΕΡΤ1...

Τα Δεκεμβριανά και η μάχη της Αθήνας στους «Ιστορικούς Περιπάτους» της ΕΡΤ1 05.12.2017

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ 

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ 

Με τη Μαριλένα Κατσίμη

Μαριλένα Κατσίμη .marilena-photo

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» έχουν σκοπό να αναδείξουν πλευρές της ελληνικής Ιστορίας άγνωστες στο πλατύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο.

Η νέα εκπομπή-ντοκιμαντέρ επιχειρεί να παρουσιάσει την Ιστορία αλλιώς, την Ιστορία στον τόπο της. Με εξωτερικά γυρίσματα στην Αθήνα ή την επαρχία σε χώρους που σχετίζονται με το θέμα της κάθε εκπομπής και «εκμετάλλευση» του πολύτιμου Αρχείου της ΕΡΤ και άλλων φορέων.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 24:00

Εκπομπή 4η: «Δεκεμβριανά: Η μάχη της Αθήνας»

peripatoi 3
Η Μαριλένα Κατσίμη μαζί με τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη πραγματοποιούν μια ιστορική αναδρομή και διαδρομή στα Δεκεμβριανά και στη σφοδρή μάχη της Αθήνας.

Στο επίκεντρο του «Ιστορικού Περιπάτου» βρίσκονται η ένοπλη σύγκρουση των βρετανικών και κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ενώ αναδεικνύονται τα κυριότερα τοπόσημα της πρωτεύουσας που σχετίζονται με τις πολεμικές επιχειρήσεις του Δεκεμβρίου 1944.

peripatoi 2

Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Δεκεμβριανά, 1944 η μάχη της Αθήνας», μιας επιστημονικής μελέτης βασισμένης σε κυβερνητικά και βρετανικά έγγραφα και στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Μαριλένα Κατσίμη.

Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου.

peripatoi 1