Το βραβευμένο νεονουάρ «Τετάρτη 04:45» στην ΕΡΤ2 02.01.2018

Το βραβευμένο νεονουάρ «Τετάρτη 04:45» στην ΕΡΤ2 02.01.2018

ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Τετάρτη 04:45»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00

«Τετάρτη 04..45» (20)

Βραβευμένο ατμοσφαιρικό θρίλερ-νουάρ με στοιχεία μαύρου χιούμορ, συμπαραγωγής Ελλάδας-Γερμανίας-Ισραήλ 2015.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Αλέξης Αλεξίου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης.

Μουσική: Felizol.

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης.

Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης.

Ηχοληψία: Άρης Αθανασόπουλος.

Κοστούμια: Άλκηστις Μάμαλη.

Εκτέλεση παραγωγής: CL Productions, View Master Films.

Παραγωγός: Θανάσης Καραθάνος.

Συμπαραγωγοί: ZDF/ARTE, Faliro House, Marni Films, Eurimages, Greek Film Center, Nova, FFA – German Federal Film Board, Israel Filμ Fund, EΡT Α.Ε.

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Μαρία Ναυπλιώτου, Αδάμ Μπουσδούκος, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώργος Συμεωνίδης, Μίμι Μπρανέσκου, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Ρόκος, Κώστας Λάσκος, Νικόλ Ντρίζι, Σπύρος Σιδηράς, Χριστίνα Δενδρινού.

Διάρκεια: 102΄

«Τετάρτη 04..45» (19)

Υπόθεση: Αθήνα, χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ, που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

«Τετάρτη 04.45» (8)

Προσεκτικά χωρισμένη σε κεφάλαια με αινιγματικούς τίτλους, κομψά ντυμένη με ονειρικές ρετρό μουσικές, πλούσια σε σαρκαστικούς διαλόγους και ποπ αναφορές, σκοτεινή και γεμάτη χρώμα, η «Τετάρτη 04:45» ξεχειλίζει από εικόνες που στοιχειώνουν το μυαλό του θεατή, χωρίς επιτήδευση αλλά με καθαρόαιμο κινηματογραφικό στυλ.

«Τετάρτη 04.45» (9)

Φεστιβάλ-Βραβεύσεις:

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015. Επίσης, συμμετείχε στα διαγωνιστικά τμήματα των Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης 2015, Karlovy Vary International Film Festival 2015 και Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) 2015.

Στην 7η απονομή των Βραβείων «ΙΡΙΣ» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ταινία απέσπασε εννέα βραβεία από τα δεκατρία στα οποία ήταν υποψήφια: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α΄ ανδρικού ρόλου για τον Στέλιο Μάινα, μουσικής για τον Felizol, φωτογραφίας, σκηνικών, μοντάζ, ήχου και ειδικών εφέ.

«Τετάρτη 04..45» (11)

«Τετάρτη 04..45» (9)