ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Μια κάποια εκπαίδευση» 10.01.2018

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Μια κάποια εκπαίδευση» 10.01.2018

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Μια κάποια εκπαίδευση»

(An Education)

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00

An Education 05Κοινωνικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2009.

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ.

Παίζουν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Άλφρεντ Μολίνα, Ντόμινικ Κούπερ, Έμα Τόμσον, Ρόζαμουντ Πάικ, Κάρα Σέιμουρ, Έλι Κέντρικ, Σάλι Χόκινς, Τζέιμς Νόρτον, Ολίβια Γουίλιαμς.

Διάρκεια: 95΄

An Education 03

Υπόθεση: Στη συντηρητική Αγγλία του ’60, η δεκαεξάχρονη Τζένι είναι μια άριστη μαθήτρια. Θέλει να σπουδάσει στην Οξφόρδη κι όλη της η ζωή περιστρέφεται γύρω απ’ αυτή την… προδιαγεγραμμένη επιτυχία. Διάβασμα, ασχολίες, έξοδοι, φιλίες, αγόρια –τα πάντα φιλτράρονται και μετριούνται σε κατάλληλες «οξφορδιανές» δόσεις από τους υπερπροστατευτικούς γονείς της. Όλα αυτά, μέχρι που στο δρόμο της θα βρεθεί, εντελώς τυχαία, ο Ντέιβιντ, ένας γοητευτικός πλεϊμπόι, μεγαλύτερός της κατά δεκατέσσερα χρόνια, ο οποίος θα την παρασύρει με τους μαγευτικά μυστηριώδεις τρόπους του σε κύκλους που ποτέ της δεν είχε φανταστεί. Η γνωριμία της μαζί του και με τον συναρπαστικό κόσμο στον οποίο την εισάγει, θα την κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα πίστευε και να αναθεωρήσει τις αρχές της, αλλάζοντας τη ζωή της δραματικά.

An Education 06

Η διακεκριμένη σκηνοθέτιδα Λόνε Σέρφιγκ («Wilbur Wants to Kill Himself») επιστρέφει με την ταινία «Μια κάποια εκπαίδευση», σε σενάριο του γνωστού συγγραφέα Νικ Χόρνμπι («About a Boy», «High Fidelity»), βασισμένο στην αυτοβιογραφία της δημοσιογράφου και συγγραφέως  Λιν Μπάρμπερ.

An Education 08

Η ταινία κέρδισε τα Βραβεία Κοινού και Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Sundance το 2009 και το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Τορόντο 2009. Επίσης, ήταν υποψήφια για τρία Όσκαρ: καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου και Α΄ γυναικείου ρόλου (Κάρεϊ Μάλιγκαν).

An Education 09

An Education 07

An Education (3) An Education (1)