ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Ο μίτος της Αριάν» 14.02.2018

ΕΡΤ2 – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ «Ο μίτος της Αριάν» 14.02.2018

 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ο μίτος της Αριάν»

(Ariane’s Thread / Au fil d’Ariane)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00

Ariane’s Thread (1)

Δραματική κομεντί, παραγωγής Γαλλίας 2014.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν.

Σενάριο: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, Σερζ Βαλετί.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Πιέρ Μιλόν.

Μοντάζ: Αρμέλ Μαέ, Μπερνάρ Σασιά.

Μουσική: Κριστόφ Μούλερ, Εντουάρντο Μακάροφ.

Παίζουν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζεράρ Μεϊλάν, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν, Ζακ Μπουντέ, Λόλα Νέιμαρκ, Αντριέν Τζολιβέ, Αναΐς Ντεμουστιέ, Γιουσούφ Τζαορό.

Διάρκεια: 94΄

Ariane’s Thread (2)

Υπόθεση: Στα γενέθλιά της η Αριάν, μία μεσήλικη σύζυγος και μητέρα, έχει στρώσει το γιορταστικό της τραπέζι κι έχει ανάψει τα κεράκια της τούρτας που έφτιαχνε όλη την μέρα στην κουζίνα, αλλά κανένα αγαπημένο πρόσωπο δεν κατάφερε να έρθει. Έτσι, η εορτάζουσα μπαίνει στο μικρό αυτοκίνητό της, φεύγει από το όμορφο προάστιο, όπου ζει, και χάνεται στο ηλιόλουστο τοπίο της Μασσαλίας.

Ariane’s Thread (4)

Στην πορεία θα συναντήσει έναν νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας που θα την οδηγήσει σε μια παραλιακή ταβέρνα. Εκεί, η Αριάν, θα γοητευτεί από τον ρομαντικό της ιδιοκτήτη, θα συγκινηθεί από τη νοσταλγία ενός συνταξιούχου φύλακα μουσείου Φυσικής Ιστορίας, θα ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση μιούζικαλ. Και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτά τα γενέθλια να της μείνουν αξέχαστα.

Ariane’s Thread (3)

Μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία της ταινίας «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο», ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν επιστρέφει με το δέκατο όγδοο φιλμ της καριέρας του. Μία ονειρική, αστεία και ατμοσφαιρική ιστορία με εκκεντρικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους και μία χελώνα που συνομιλεί με την πρωταγωνίστρια.
Ariane’s Thread (5)

Ariane’s Thread (6)