ΕΡΤ2 – Το τηλεπαιχνίδι «SELFIE» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης 20.01.2018

ΕΡΤ2 – Το τηλεπαιχνίδι «SELFIE» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης 20.01.2018

Νέο πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι στην ΕΡΤ2 

«SELFIE»

Παναγιώτης Κουντουράς, Νίκος Πιτάνιος
Παναγιώτης Κουντουράς, Νίκος Πιτάνιος

Η ΕΡΤ2 παρουσιάζει το πρώτο τηλεπαιχνίδι στον κόσμο, με θέμα τις φωτογραφίες SELFIE!Μία πρωτότυπη ελληνική ιδέα που -με έμπνευση τις SELFIE φωτογραφίες- μας γνωρίζει με διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο τις πόλεις της Ελλάδας και τους ανθρώπους τους!

To «SELFIE» είναι ένα νεανικό τηλεπαιχνίδι «πόλης» 14 επεισοδίων, δράσης, ευρηματικότητας και ταχύτητας, με παρουσιαστές τον Παναγιώτη Κουντουρά και τον Νίκο Πιτάνιο, που προβάλλεται κάθε Σάββατο στην ΕΡΤ2.

Νίκος Πιτάνιος
Νίκος Πιτάνιος

Το «SELFIE» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και κάθε επεισόδιο αξιοποιεί χαρακτηριστικά σημεία της πόλης ως πίστες για τις δοκιμασίες που καλούνται οι παίκτες να ολοκληρώσουν για να κερδίσουν στο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η πόλη αποτελεί το σκηνικό χώρο του παιχνιδιού. Οι παίκτες καλούνται να διαγωνιστούν σε μια σειρά από δοκιμασίες με SELFIE φωτογραφίες στην πόλη, με σκοπό να διεκδικήσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

Παναγιώτης Κουντουράς
Παναγιώτης Κουντουράς

Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τηλεθεατές γνωρίζουν με έναν σύγχρονο τρόπο τα αξιοθέατα της πόλης και τα σημεία που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες. Ο ταξιδιωτικός χαρακτήρας της εκπομπής φέρνει την παραγωγή σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, πρωτεύουσες νομών, μικρές επαρχιακές πόλεις, νησιά ή ακόμα και χωριά.

Πώς παίζεται το «SELFIE»; Το παιχνίδι είναι απλό, πρωτότυπο και διασκεδαστικό! Σε κάθε επεισόδιο του «SELFIE» συμμετέχουν δύο παίκτες, οι οποίοι γίνονται ομάδα με κάποιον από τους δύο παρουσιαστές και διαγωνίζονται προκειμένου να βγάλουν πετυχημένες SELFIE φωτογραφίες κάτω από τις συνθήκες που θα τους ζητηθούν.

Το παιχνίδι αποτελείται από τρεις γύρους (Town Selfie, Memory Selfie και Team Selfie), που συμβαίνουν σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00

«Θεσσαλονίκη» (Νέα Παραλία)

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο του «Selfie», που μεταδίδεται το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στην ΕΡΤ2, ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη, για να αναδείξουμε με διαφορετικό τρόπο τη Νέα Παραλία, γνωρίζοντας από κοντά τους αρχιτέκτονες που τη δημιούργησαν, Πρόδρομο Νικηφορίδη και Bernard Cuomo, αλλά και τους περιπατητές της που την απολαμβάνουν καθημερινά.

Ξεκινάμε την περιήγηση και το παιχνίδι μας από τον Κήπο του Αλέξανδρου και συνεχίζουμε περνώντας από το Βασιλικό Θέατρο, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλήγουμε στις εμβληματικές Ομπρέλες του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Αναστατώνουμε τον Κήπο της Άμμου και τον Κήπο του Ίσκιου, αναζητώντας selfie… με παιχνιδιάρικο χρώμα και ολοκληρώνουμε το παιχνίδι μας με… νόστιμες Group Selfie στις Ομπρέλες, κερνώντας νόστιμες μπουγάτσες με κρέμα και τυρί!

SELFIE_5

Παρουσίαση: Παναγιώτης Κουντουράς – Νίκος Πιτάνιος.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.

Σενάριο: Γαλάτεια Κουράση.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντίνος Μαχαίρας.

Μοντάζ-Motion Graphics: Πάρης Γρηγοράκης.

Μουσική: Χρήστος Γκουγκούμας.

Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη.

Επιμέλεια παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα.

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καραδήμου.

Ηχολήπτης: Αποστόλης Μπαρουξής.

Social Media: Νίκος Πιτάνιος.

Οπερατέρ: Στάθης Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαχαίρας.

Ενδυματολόγος: Χαρά Μπαγουράκη.

Εκτέλεση παραγωγής: Παιχνιδόσπιτο – Playhouse Productions.