ΕΡΤ2 – Doc on ΕΡΤ: «Un Condor» 05.02.2018

ΕΡΤ2 – Doc on ΕΡΤ: «Un Condor» 05.02.2018

DOC ON ΕΡΤ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Un Condor»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00

Un Condor (16)

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015.

Σκηνοθεσία-διεύθυνση φωτογραφίας-μοντάζ-παραγωγή: Γιάννης Κολόζης.

Διάρκεια: 79΄

Ένα ταξίδι επιστροφής στην άκρη του κόσμου. Η αιώνια ιστορία ανθρώπων που αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους.

«Un Condor» (1)

Η προσωπική παραγωγή του Γιάννη Κολόζη ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής του Sergio Contreras στη Χιλή έπειτα από 38 χρόνια. Από το Σέφιλντ της Αγγλίας στο Πούντα Αρένας, τη νότια άκρη του κόσμου και από τα επιβλητικά Τόρες ντελ Πάινε στo Σαντιάγο και στην έρημο Ατακάμα, το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου που στα 17 του αναγκάστηκε να φύγει μακριά από τη Χιλή της χούντας, να αυτοεξοριστεί και να ζήσει τη δική του μεγάλη περιπέτεια.

Ο Sergio, γεμάτος θετική ενέργεια, δεν περιγράφει τη δραματική ζωή ενός Χιλιανού εξόριστου, αλλά τη σύνθεση όλων των αρνητικών και θετικών στιγμών της ζωής ενός ανθρώπου που ξέρει να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Μέσα από ένα road trip από τον Νότο μέχρι τον Βορρά της Χιλής, μια προσωπική ιστορία συνδέεται με την ιστορία του σύγχρονου κόσμου.
Un Condor (3)

Ο Sergio γεννήθηκε σε πλούσια οικογένεια, η μητέρα του ήταν η υπηρέτρια. Περνώντας από μια κρυφή ζωή, σε μια ζωή στη φτώχεια, αποφάσισε να φτιάξει τη δική του ζωή. Έφυγε από τη Χιλή το Νοέμβριο του 1973, λίγους μήνες μετά την πτώση του Salvador Allende από τον Pinochet. Έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι κατέληξε στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το 2011 επισκέφθηκε τη Χιλή για πρώτη φορά από τότε που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί.

Un Condor (14)

Το «Un Condor» τον ακολουθεί σ’ αυτό το ταξίδι, προσπαθώντας να καταγράψει τον κοινό χρόνο ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν.

Un Condor (13)

Βραβείο Σκηνοθεσίας & Βραβείο 2ου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2015

Βραβείο Ντοκιμαντέρ & Βραβείο Κοινού – Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας 2015

Βραβείο Κοινού – London Greek Film Festival 2016

Βραβείο 3ου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2016

 Un Condor Poster (1)