«Σαν μαγεμένοι…» – Πρεμιέρα νέας εκπομπής για το θέατρο στην ΕΡΤ2 12.02.2018

«Σαν μαγεμένοι…» – Πρεμιέρα νέας εκπομπής για το θέατρο στην ΕΡΤ2 12.02.2018

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:30

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ... (1)

«Σαν μαγεμένοι…» είναι ο τίτλος της νέας εκπομπής για το θέατρο, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Δαράκης, και η οποία κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:30.

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ... (2)

Έναρξη – Εκπομπή 1η: «Το Τίμημα» – Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ

Η σκηνοθέτις της θεατρικής παράστασης «Το Τίμημα», Ιωάννα Μιχαλακοπούλου, και οι πρωταγωνιστές Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουιζίδου και Χρήστος Σαπουντζής, μιλούν για τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Ακόμη, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναφέρεται στον Άρθουρ Μίλερ, ο οποίος με τις δημιουργίες του έριξε φως στις αθέατες πλευρές του «αμερικανικού ονείρου».

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ... (3)

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.    ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ... (4)