Το διαδικτυακό αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Ελληνική Αποκριά

Το διαδικτυακό αφιέρωμα της ΕΡΤ στην Ελληνική Αποκριά

Το διαδικτυακό αφιέρωμα της ΕΡΤ

στην Ελληνική Αποκριά

apokries1021x576

Το apokries.ert.gr είναι το διαδικτυακό αφιέρωμα της ΕΡΤ στα ξεχωριστά έθιμα της και στα αστικά καρναβάλια της Ελληνικής Αποκριάς. Σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους του τμήματος Πρωτότυπου Περιεχομένου, καθώς και από τους τεχνικούς και σχεδιαστές της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων της ΕΡΤ.

Στο apokries.ert.gr:

  • Μελετήσαμε τη λαογραφία με τη βοήθεια μελετητών και ερευνητών.
  • Μιλήσαμε με πολιτιστικούς συλλόγους, δημοτικές Αρχές και καρναβαλιστές.
  • Επισκεφτήκαμε εργαστήρια όπου κατασκευάζονται καρναβαλικά άρματα και αποκριάτικα κοστούμια.
  • Γνωρίσαμε (με τη βοήθεια των ανταποκριτών της ΕΡΤ) τα αγροτικά και αστικά δρώμενα της Ελληνικής Αποκριάς στην Περιφέρεια.
  • Ταξιδέψαμε στο παρελθόν μέσα από αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό και ντοκιμαντέρ του Αρχείου της ΕΡΤ, όπου παρακολουθούμε πώς αναβίωναν τα αποκριάτικα έθιμα τα παλιά χρόνια.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον ιστότοπο apokries.ert.gr και παρουσιάζονται με videoφωτογραφίες και κείμενα, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί το κοινό με τρόπο απλό, κατανοητό, και κυρίως ελκυστικό.

Διάδραση με το κοινό

Οι διαδικτυακοί μας φίλοι μπορούν να στέλνουν στο apokries@ert.gr τις δικές τους ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τα καρναβάλια του τόπου τους. Σταδιακά όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο apokries.ert.gr