Η «Φωνή της Ελλάδας» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Η «Φωνή της Ελλάδας» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Η «Φωνή της Ελλάδας»

γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

 

Η «Φωνή της Ελλάδας» – το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο – τροποποιεί το πρόγραμμά της, σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου με ειδικές εκπομπές και αφιερώματα.

«Η παραδοσιακή μουσική στην Ελληνική Ραδιοφωνία» ονομάζεται το αφιέρωμα που θα μεταδοθεί στις 15.00 ώρα Ελλάδας. Η Μαρία Κουτσιμπύρη, ανατρέχει στο αρχείο της ΕΡΤ, στο παρελθόν, και μας θυμίζει τις εκπομπές παραδοσιακής μουσικής του Σίμωνα Καρά, της Δόμνας Σαμίου, το Τμήμα Δημοτικής Μουσικής ΕΡΑ κ.α.  Ένα ραδιοφωνικό οδοιπορικό στην ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Στην εκπομπή «Πλανήτης Ελλάδα» στις 16.00 ώρα Ελλάδας, η Ζέτα Καραγιάννη θα συνδεθεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς της ομογένειας και θα συνομιλήσει με δημοσιογράφους και παραγωγούς εκπομπών για τη μαγεία του Ραδιοφώνου αλλά και για την ουσιαστική ανάγκη των αποδήμων για μια «ελληνική φωνή» στο  Ραδιόφωνο.

Τέλος, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα για το Θέατρο στο Ραδιόφωνο, για την ιστορία των θεατρικών έργων από την παγκόσμια και ελληνική δραματουργία που διασκευάζονταν ειδικά για το Ραδιόφωνο επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιάννης Παπουτσάκης  στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Από το «Τρίτο κουδούνι» και το «Θέατρο της Δευτέρας», το Θέατρο στο Ραδιόφωνο ήταν για πολλά χρόνια μια αγαπημένη συνήθεια πολλών ακροατών.