ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «Capital» 26 & 27.02.2018

ΕΡΤ1 – ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «Capital» 26 & 27.02.2018

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ 

 «CAPITAL»

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018
και Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στις 22:00

CAPITAL-2-1021x580

Βραβευμένη δραματική σειρά, παραγωγής Αγγλίας (BBC) 2015.

Σκηνοθεσία: Γιούρος Λιν.

Παίζουν:  Τόμπι Τζόουνς, Αντίλ Ακτάρ, Ντάνι Άσοκ, Μόνα Γκούντγουιν, Ρέιτσελ Στέρλινγκ, Άρθουρ Μπέιτμαν, Λέσλι Σαρπ, Σαμπάνα Αζμί, Μπράιαν Ντικ, Ρόμπερτ Εμς, Τζέμα Τζόουνς, Μάθιου Μαρς, Τομ Ριντ, Άντριου Γκόγουερ, Αλεξάντερ Άρνολντ.

Το «Capital» κέρδισε το Βραβείο EMMY καλύτερης μίνι σειράς 2016.

FME_0803926_X_23_XX - Αντιγραφή

Γενική υπόθεση: Διαφορετικοί χαρακτήρες που μένουν στον ίδιο δρόμο συνυπάρχουν και μπλέκονται οι ζωές τους σε μια σειρά σύγχρονη και όλο ζωντάνια. Ο βραβευμένος με BAFTA δημιουργός της σειράς Πίτερ Μπόκερ  μεταφέρει στη μικρή οθόνη το μυθιστόρημα του Τζον Λάντσεστερ με πανέξυπνο τρόπο, με μια φρέσκια, ενδιαφέρουσα  ματιά στη σύγχρονη ζωή.

FME_0803926_X_44_XX-1 - Αντιγραφή

Μία μέρα, όλοι οι κάτοικοι του δρόμου παίρνουν με το ταχυδρομείο μια ανώνυμη κάρτα που γράφει: «Θέλουμε αυτό που έχεις». Ποιος κρύβεται πίσω από τα ανώνυμα γράμματα; Τι επιδιώκει; Καθώς το μυστήριο γύρω από τις ανώνυμες κάρτες πυκνώνει, ξεδιπλώνονται οι  ιστορίες των ανθρώπων και ζούμε μαζί τους την αγάπη και την απώλεια, το φόβο και την απληστία, την τύχη και το φθόνο και στον πυρήνα τους την οικογένεια και το σπίτι.

CAPITAL 2015

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στις 22:00

Επεισόδιο 1ο. Για τους άλλους, οι κάτοικοι της οδού Πέπις τα έχουν όλα. Οι τιμές των ακινήτων έχουν εκτοξευτεί και τα σπίτια τους πλέον αξίζουν εκατομμύρια λίρες. Τα άλλα όμως προβλήματα της ζωής δεν φεύγουν έτσι απλά.

Η Πετούνια εξακολουθεί να έχει ιλίγγους, ο Ρότζερ ελπίζει ότι το ετήσιο μπόνους θα καλύψει την ανακαίνιση που κάνει στο σπίτι του, ενώ ο ντόπιος μαγαζάτορας Αχμέντ ελπίζει ότι τα αδέλφια του Σαχίντ και Ουσμάν θα αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη για τις ζωές τους. Η Κουεντίνα, που είναι τροχονόμος και έχει ζητήσει άσυλο, προσπαθεί να μη δίνει στόχο και ο μυστικοπαθής, επιτυχημένος καλλιτέχνης Σμίτι τους παρατηρεί όλους, έχοντας κι αυτός τα δικά του μυστικά.

Φυσιολογική ζωή σ’ έναν φυσιολογικό δρόμο. Μέχρι που ένα μυστηριώδες σημείωμα κάνει την εμφάνισή του: «Θέλουμε αυτό που έχεις» -γράφει- και οι ζωές όλων γίνονται άνω-κάτω.

CAPITAL-4

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, στις 22:00

Επεισόδιο 2ο. Όταν τα σημειώματα που γράφουν «Θέλουμε αυτό που έχεις» πληθαίνουν, οι κάτοικοι απαιτούν από την αστυνομία λύση. Όχι μόνο όμως δεν εμφανίζεται λύση, αλλά άλλες δυνάμεις περιπλέκουν τις ζωές πολλών κατοίκων. Η Αραμπέλα γυρίζει από τις διακοπές και διαπιστώνει ότι ο Ρότζερ όχι μόνο αρνείται να συμμορφωθεί, αλλά έχει προσλάβει και μια όμορφη κοπέλα να βοηθά με τα παιδιά. Στο μεταξύ, η υγεία της Πετούνια χειροτερεύει, πράγμα που κάνει τον Σμίτι να αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό στη γιαγιά του.

Όταν οι αδελφοί Καμάλ μαθαίνουν ότι θα έρθει να τους επισκεφτεί η μητέρα τους, ο Σαχίντ καταστρώνει σχέδιο να ξεφορτωθεί επιτέλους τον Ικμπάλ, ενώ ο γυναικάς Μπόγκνταν έρχεται σε σύγκρουση με τον Πιότρ.

CAPITAL 2015 (1)

CAPITAL 2015 (3)