ΕΡΤ1 – Με τον Λουκιανό: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» 24.02.2018

ΕΡΤ1 – Με τον Λουκιανό: «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» 24.02.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΙΑΝΟ

nyxtapressphoto1

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη (07.02.2017), η ΕΡΤ ετοίμασε και μεταδίδει έναν νέο κύκλο τεσσάρων ντοκιμαντέρ με γενικό τίτλο «Με τον Λουκιανό», που είναι αφιερωμένα στον σπουδαίο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή.

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που σημάδεψε με το έργο και τη ζωή του πολλές γενιές του τόπου μας, τώρα που έφυγε από τη ζωή, είναι ένα σύμβολο αγνού, ευαίσθητου, σημαντικού και ακέραιου καλλιτέχνη.

Όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν να γνωρίσουν και να χαρούν πτυχές της ζωής του και της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν οι ίδιοι.

Το υλικό των εκπομπών βασίζεται στο πλούσιο αρχείο του συνθέτη, καθώς και σε συνεντεύξεις συνεργατών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στις 22:30

«Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια»

Η ΕΡΤ1, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:30, προβάλλει το δεύτερο μέρος του μουσικού ντοκιμαντέρ «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια».

Το υλικό του ντοκιμαντέρ βασίζεται στην ομώνυμη συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1991 στο Λυκαβηττό.

Μια συναυλία-θέαμα με ηθοποιούς (Άννα Καλουτά, Μίμης Χρυσομάλλης, Κώστας Αρζόγλου, Άννα Βαγενά, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ελένη Γερασιμίδου), με τραγουδιστές (Μανώλης Μητσιάς, Αφροδίτη Μάνου, Στέλιος Βαμβακάρης), με μαζορέτες, Ινδιάνους και όλους τους ήρωες που περιγράφει ο Λουκιανός στο τραγούδι του «Το πάρτι».

Μια μαγική βραδιά σαν αυτές που μόνο εκείνος ήξερε να φτιάχνει.

Σκηνοθεσία-παραγωγή: Γιάννης Χαριτίδης.

Εκτέλεση παραγωγής: Φάνης Συναδινός Ε-prod.