«Peaky Blinders» – Η πιο συναρπαστική σειρά εποχής έρχεται στην ΕΡΤ1 12.03.2018

«Peaky Blinders» – Η πιο συναρπαστική σειρά εποχής έρχεται στην ΕΡΤ1 12.03.2018

We are the Peaky Blinders

Η πιο συναρπαστική σειρά εποχής

έρχεται στην ΕΡΤ1!

Peaky Blinders Season 1_High-Res_EP101_IMG34 - Αντιγραφή

Θανατηφόρα βλέμματα, γκρίζες τραγιάσκες με κρυμμένα ξυράφια, τουίντ κοστούμια και μακριά παλτά που κυματίζουν σε αργή κίνηση. Επιτέλους, έρχονται οι Peaky Blinders!!! Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 22:00, η πιο συναρπαστική σειρά των τελευταίων χρόνων κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1.

Peaky Blinders Season 1_High-Res_EP104_IMG19

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η βραβευμένη σειρά του BBC μας μεταφέρει στον υπόκοσμο του Μπέρμιγχαμ λίγο μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λαθραία όπλα από τα χαρακώματα κυκλοφορούν στους δρόμους, παράνομα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν στον ιππόδρομο, στις σκοτεινές παμπ τραυματισμένοι φαντάροι πνίγουν τον πόνο τους στο αλκοόλ.

Peaky Blinders Season 1_High-Res_EP102_IMG13 - Αντιγραφή

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό φόντο η οικογενειακή συμμορία των Peaky Blinders προσπαθεί να επιβληθεί στις άλλες συμμορίες αλλά και να ξεφύγει από την παγίδα του νόμου. Αρχηγός της συμμορίας ο γοητευτικός Τόμας Σέλμπι -καταπληκτικός ο Κίλιαν Μέρφι στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του ο Πολ Άντερσον, η Έλεν ΜακΚρόρι, ο «αγνώριστος» Τομ Χάρντι και στο ρόλο του διώκτη-αστυνομικού ο σπουδαίος Σαμ Νιλ.

Peaky Blinders Season 1_High-Res_EP101_IMG06 - Αντιγραφή

Ο σεναριογράφος Στίβεν Νάιτ υπογράφει ένα επικό δράμα εποχής που επαναπροσδιορίζει το είδος, σπάζοντας όλους τους «ακαδημαϊκούς» κώδικες. Γρήγορη μοντέρνα αφήγηση, στυλιζαρισμένη σκηνοθεσία και δυνατή ροκ μουσική που δεν συνοδεύει απλά τη δράση αλλά σχεδόν την καθορίζει. Το υπέροχο soundtrack περιλαμβάνει τραγούδια από Nick Cave, Arctic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes και Johnny Cash.

Peaky Blinders Season 1_High-Res_IMG02

Το «Peaky Blinders» είναι μία από τις σπουδαίες στιγμές της σύγχρονης τηλεοπτικής δραματουργίας. Μας συνδέει με τη μεγάλη παράδοση της χολιγουντιανής γκαγκστερικής εποποιίας του Κόπολα, του Ντε Πάλμα και του Σκορτσέζε, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως η σύγχρονη τηλεόραση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το μεγάλο σινεμά.

Peaky Blinders Season 1_High-Res_IMG04

Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00 από την ΕΡΤ1.