«Το δικό μας βαλς» στην ΕΡΤ1 03.11.2018

«Το δικό μας βαλς» στην ΕΡΤ1 03.11.2018

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Το δικό μας βαλς»

(Take This Waltz)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στις 23:50

Αισθηματική δραματική κομεντί, παραγωγής Καναδά 2011.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Σάρα Πόλεϊ.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Λικ Μονπελιέ.

Μοντάζ: Κρίστοφερ Ντόναλντσον.

Μουσική: Τζόναθαν Γκόλντσμιθ.

Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Ουίλιαμς, Σεθ Ρόγκεν, Σάρα Σίλβερμαν, Λουκ Κίρμπι, Άαρον Έιμπραμς, Ντάμιεν Άτκινς, Βανέσα Κάρτερ, Τζένιφερ Ποντέμσκι.

Διάρκεια: 108΄

Υπόθεση: Όταν η 28χρονη Μάργκο γνωρίζει τον Ντάνιελ, η χημεία τους είναι άμεση κι έντονη. Η Μάργκο όμως αναγκάζεται να καταπιέσει την ξαφνική αυτή έλξη, μια κι έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Λου, έναν διάσημο συγγραφέα βιβλίων με συνταγές μαγειρικής. Όταν η Μάργκο μαθαίνει πως ο Ντάνιελ μένει στην άλλη πλευρά του δρόμου από το σπίτι τους, η σιγουριά της οικογενειακής της ζωής θρυμματίζεται. Αυτή κι ο Ντάνιελ ξεκλέβουν στιγμές, κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού στο Τορόντο, με τον ερωτισμό τους όμως να κλιμακώνεται εξαιτίας της εγκράτειάς τους.

Καυτή, λαμπερή και πολύχρωμη, η ταινία «Το δικό μας βαλς» μας οδηγεί, χωρίς ανάσα, στα γνωστά αλλά ανεξερεύνητα ερωτήματα για τον αντίκτυπο των μακροχρόνιων σχέσεων στον έρωτα, στο σεξ και στην εικόνα που έχουμε για τους εαυτούς μας.

Η υποψήφια για Όσκαρ Σάρα Πόλεϊ («Away from Her») επιστρέφει με τη δεύτερη σκηνοθετική δημιουργία της και μας ταξιδεύει σε μια συναισθηματική περιοχή που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σπάνια έχουμε το κουράγιο να εξερευνήσουμε.