ΕΡΤ1- Ο Κώστας Χατζής «Προσωπικά» στην Έλενα Κατρίτση 11.03.2018

ΕΡΤ1- Ο Κώστας Χατζής «Προσωπικά» στην Έλενα Κατρίτση 11.03.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Προσωπικά»

Με την Έλενα Κατρίτση
«Kώστας Χατζής- Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει…»
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στις 16:00

xatzis

«…Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά και εσύ την πήρες σοβαρά …». Ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς, ο Κώστας Χατζής, ο οποίος με τη χαρακτηριστική του φωνή και την κιθάρα του, μας ταξιδεύει για περισσότερες από έξι δεκαετίες, μιλά στην Έλενα Κατρίτση για όλα όσα έζησε, για όλα όσα τον πίκραναν και τον έκαναν να κλάψει πολλές φορές στη ζωή του. Μια συνέντευξη γεμάτη αναμνήσεις και αλήθειες…

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη «χρυσή» εποχή των μπουάτ και που κατάφερε να μιλήσει μέσα από τα τραγούδια του για τις αδικίες και την καταπίεση, θυμάται τις στιγμές που η φτώχεια και η απαξίωση που αντιμετώπισε τον έκαναν να αισθάνεται, ότι δεν είχε θέση στην κοινωνία, σε σημείο να θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του. Αυτό όμως που τον σταμάτησε, ήταν η μεγάλη αγάπη που ένιωθε για τη μητέρα και τον πατέρα του. Μιλάει για τις νύχτες που κοιμόταν στα παγκάκια αγκαλιά με την κιθάρα του, προσπαθώντας να προστατευθεί από τη βροχή, περιγράφει την εποχή που δούλευε ως υπηρέτης για να κερδίσει το ψωμί του αλλά και την αντίδραση της μητέρας του, όταν πήγε να τον ακούσει να τραγουδά για πρώτη φορά, καθώς είχε μάθει ότι έλεγε «κάτι παράξενα» τραγούδια!

Ο Κώστας Χατζής, ο οποίος κέρδισε την αγάπη του κόσμου και γνώρισε την επιτυχία και την καταξίωση, πιστεύει όμως ακόμα και σήμερα, ότι η πολιτεία δεν τον θεωρεί  «άξιο», όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, ώστε να του επιτρέψει να εμφανιστεί στο Ηρώδειο.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου.