ΕΡΤ1 – Στη Βιέννη η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση 18.03.2018

ΕΡΤ1 – Στη Βιέννη η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση 18.03.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Προσωπικά»

Με την Έλενα Κατρίτση

«Ταξίδι στις όχθες του Δούναβη»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στις 16:00

katritsi

Στην αριστοκρατική Βιέννη, την πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής, των Τεχνών και του βαλς, μας ταξιδεύει η εκπομπή «Προσωπικά», την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1.

Οδηγοί μας σ’ αυτό το ταξίδι, Έλληνες που ζουν στην Αυστρία, οι οποίοι μιλούν στην Έλενα Κατρίτση για τις σημερινές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, για την καθημερινή τους ζωή, καθώς και για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Ένα «ταξίδι»… στη μουσική με τον πιανίστα Χρήστο Μαράντο, ο οποίος μας ξεναγεί στο πολυτελές σπίτι, όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ…

katritsi2

Μια βόλτα… στα ιστορικά καφέ με τις μοναδικές σοκολατένιες γεύσεις, με τον σεφ Δημήτρη Λιμνιώτη, αλλά και στα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα που κατακτούν τους Bιεννέζους τα τελευταία χρόνια, με την Ελίνα Γεωργοσοπούλου.

Για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αυστρία, μιλά ο καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Δημήτρης Κουσουρής.

katritsi1

Ήχοι και μελωδίες από τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, πλημμυρίζουν καθημερινά τον αέρα της πόλης, ενώ μέσα από τα ερτζιανά κύματα, η φωνή και τα νέα των Ελλήνων που ζουν εκεί, «ταξιδεύουν» σ’ όλο τον κόσμο.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου.