Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Σύντομη συνάντηση» του Αντρέ Πρεβέν 17.03.2018

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – «Σύντομη συνάντηση» του Αντρέ Πρεβέν 17.03.2018

Η ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 «Σύντομη συνάντηση» του Αντρέ Πρεβέν 

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 20:00

Τη δίπρακτη όπερα «Σύντομη συνάντηση» (Brief Encounter) του Γερμανοαμερικανού συνθέτη, μαέστρου και πιανίστα Αντρέ Πρεβέν (André Previn), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:00.

Η όπερα, που γράφτηκε το 2007, έκανε πρεμιέρα στη Μεγάλη Όπερα του Χιούστον στο Τέξας των ΗΠΑ το 2009, απ’ όπου και η ηχογράφηση.

Το λιμπρέτο έγραψε ο Τζον Κέριντ, το οποίο βασίζεται στο θεατρικό έργο του Νόελ Κάουαρντ «Still life» και στο σενάριο των Νόελ Κάουαρντ και Ντέιβιντ Λιν για τη γνωστή κινηματογραφική δημιουργία του Ντέιβιντ Λιν «Brief Εncounter».

Υπόθεση: Η Λόρα Τζέσον και ο γιατρός Άλεκ Χάρβεϊ συναντιούνται τυχαία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μίλφορντ, όπου περιμένουν ο καθένας το τρένο που θα τους μεταφέρει σε αντίθετες κατευθύνσεις.  Ένα καρβουνάκι  από τη  μηχανή του τρένου που θα μπει στο μάτι της Λόρα, θα είναι το γεγονός που μια τυχαία γνωριμία δύο παντρεμένων αγνώστων θα οδηγήσει σ’ έναν μεγάλο έρωτα και μια απαγορευμένη σχέση.

Στην όπερα αυτή, ο Πρεβέν θέλει να δείξει το πέρασμα του χρόνου, το πέρασμα της ζωής. Ποτέ δεν είναι αργά για τον έρωτα… ποτέ δεν είναι αργά για επιθυμίες…

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν: η σοπράνο Ελίζαμπεθ Φιούτραλ (Λόρα Τζέσον), ο βαρύτονος Νέιθαν Γκαν (Άλεκ Χάρβεϊ), ο βαρύτονος Κιμ Τζόζεφσον (Φρεντ Τζέσον), η κοντράλτο Μέρεντιθ Αργουέιντι (Μιρτλ Μπάγκοτ), ο βαρύτονος Ρόμπερτ Ορθ (Άλμπερτ Γκότνμπι) και η σοπράνο Ρεμπέκα Καμ (Ντόλι Μέσιτερ).

Την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Μεγάλης Όπερας του Χιούστον διευθύνει ο Πάτρικ Σάμερς.

Παραγωγή-παρουσίαση:  Άννα Σακαλή. 

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00

Εκπομπή: «Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Σύντομη συνάντηση» του Αντρέ Πρεβέν

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma