ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ 09.04.2018

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ 09.04.2018

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

unnamed (3)

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018, στις 20:30
«Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

IMG_0768

«Ο κόσμος γκρεμίζεται. Η δική μου ευθύνη είναι να τον στερεώνω. Η σωτηρία του είναι το πεπρωμένο μου», λέει ο πρίγκιπας της Δανίας που θέλει και αναζητεί να μάθει όλη την αλήθεια.

IMG_0780

Στην εκπομπή, οι πρωταγωνιστές  της παράστασης «Άμλετ», Τάσος Ιορδανίδης, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέμη Ζούνη, Ιωάννα Παππά και Θοδωρής Κατσαφάδος, μιλούν για τους  χαρακτήρες και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο.

IMG_0760

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος αναλύει δραματολογικά το έργο του μεγάλου δημιουργού.

IMG_0793

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκπομπή «Σαν μαγεμένοι…» με τον Γιώργο Δαράκη, προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 15:00.

IMG_0777

IMG_0785

IMG_0770