«Peaky Blinders» – Η σειρά-θρύλος στην ΕΡΤ1 09 & 10.04.2018

«Peaky Blinders» – Η σειρά-θρύλος στην ΕΡΤ1 09 & 10.04.2018

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Peaky Blinders»

Peaky-Blinders-Series 2 (8)

Δραματική γκαγκστερική σειρά εποχής,  παραγωγής Αγγλίας 2013.

Η σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορική συμμορία των «Peaky Blinders» του Μπέρμιγχαμ.

Δημιουργός της σειράς είναι ο Στίβεν Νάιτ.

Παίζουν: Κίλιαν Μέρφι, Πολ Άντερσον, Έλεν ΜακΚρόρι, Σαμ Νιλ, Τομ Χάρντι, Άναμπελ Γουόλς, Νόα Τέιλορ.

Peaky-Blinders-Series 2 (6)

Η σειρά εξελίσσεται στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, το 1919, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και παρακολουθεί τη ζωή και τα κατορθώματα της συμμορίας «Peaky Blinders». Ο ίδιος ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αναθέτει στον επιθεωρητή Τσέστερ Κάμπελ να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δράση και να επιστρέψει από το Μπέλφαστ, όπου είχε αναλάβει να καθαρίσει την πόλη από τον IRA, τους κομμουνιστές, τις συμμορίες και τους αναρχικούς.

Peaky-Blinders-Series 2 (4)

Η σειρά ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και χαρακτηρίστηκε ως η πιο έξυπνη, ατμοσφαιρική και συναρπαστική δραματική σειρά του BBC τα τελευταία χρόνια.

Το εξαιρετικό καστ, η ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, η σκηνοθεσία, τα εκπληκτικά κοστούμια και το μαεστρικό ντύσιμο κάθε σκηνής με τρομερά μουσικά κομμάτια, είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που κάνουν τη σειρά να ξεχωρίζει.

Ένα rock and roll ταξίδι Nick Cave, Artic Monkeys, PJ Harvey, White Stripes μέχρι και Johnny Cash, σε απόλυτη αρμονία με τον αέρα και το στυλ της περιβόητης συμμορίας.

Peaky Blinders (5)

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018, στις 22:00

(Β΄Κύκλος) – Επεισόδιο 3ο. Η συνεργασία του Τόμι με τον αρχηγό του εγκλήματος στο Λονδίνο, Άλφι Σόλομονς, αρχίζει να τον ανησυχεί, όταν διαπιστώνει την αναξιοπιστία του Άλφι, πόσο μάλιστα όταν ο γκάγκστερ Ντάρμπι Σαρμπίνι τον έχει επικηρύξει. Όταν ο Σαρμπίνι μαθαίνει ότι ο Τόμι συνεταιρίστηκε με τον Άλφι, η οργή του ξεχειλίζει και ορκίζεται εκδίκηση. Ο Μάικλ εμφανίζεται ξαφνικά στο κατώφλι της Πόλι και μάνα και γιος αρχίζουν να συνδέονται συναισθηματικά. Παρά τις προσπάθειες της Πόλι να τον προστατέψει από τις παράνομες επιχειρήσεις των Σέλμπι, ο Μάικλ γοητεύεται από τον κίνδυνο και τη λάμψη της ζωής των Σέλμπι.

Peaky Blinders (1)

(Β΄Κύκλος) – Επεισόδιο 4ο. Ο Άρθουρ και οι υπόλοιποι αποκτούν βιαίως το Έντεν Κλαμπ του Λονδίνου. Αυτές οι τακτικές όμως, ωθούν τον Σαμπίνι να αφήσει στην άκρη παλιά μίση και να πείσει τον παλιό του εχθρό Άλφι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σβήσουν από το χάρτη τούς Πίκι Μπλάιντερς. Στο μεταξύ, ο Τόμι συνδέεται με την αριστοκρατική Μέι Κάρλτον, η οποία όμως φοβάται μήπως ο Τόμι τη χρησιμοποιεί σαν διαβατήριο για να ανελιχθεί κοινωνικά. Στο Μπέρμιγχαμ ο Μάικλ μπαίνει επισήμως στην οικογενειακή επιχείρηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι τη σκοτεινή όψη του να είσαι Σέλμπι. Μπλεγμένος στο ανελέητο πολιτικό παιχνίδι του Κάμπελ, ο ατρόμητος Τόμι για πρώτη φορά φοβάται ότι θα χάσει τα πάντα.

Peaky-Blinders-Series 2 (11)

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 10 Απριλίου 2018, στις 22:00

(Β΄Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Οι Πίκι Μπλάιντερς δέχονται επίθεση. Ο Άρθουρ και ο Μάικλ μπαίνουν στη φυλακή και ο Κάμπελ έχει τον Τόμι απολύτως του χεριού του. Η Πόλι, στην αγωνία της να γλιτώσει το γιο της από τη φυλακή, παίρνει κάποιες δύσκολες αποφάσεις που βάζουν την ακόμα εύθραυστη σχέση τους σε μεγάλο κίνδυνο.

Peaky Blinders (4)

Ο Τόμι καταφεύγει στα άκρα για να ανακτήσει τη χαμένη του δύναμη και τον Τόμι επισκέπτεται κάποιος από το παρελθόν του, με αποτέλεσμα να ανοίξουν παλιές πληγές και να κληθεί να λάβει μια αδιανόητη απόφαση.Peaky-Blinders-Series 2 (12)