«Με του έρωτα τις ευωδιές…» – Συναυλία με την Αλεξάνδρα Γκράβας στην...

«Με του έρωτα τις ευωδιές…» – Συναυλία με την Αλεξάνδρα Γκράβας στην ΕΡΤ1 21.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Με του έρωτα τις ευωδιές…»

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στις 23:00

Μαγνητοσκοπημένη συναυλία από τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Μια σπάνια και μοναδική συναυλία έδωσε στη Ρωμαϊκή Αγορά,  η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, βραδιά με πανσέληνο. Είναι η πρώτη φορά που το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει συναυλία με πανσέληνο στον τόσο φορτισμένο από τις μνήμες και την Ιστορία, μοναδικό αυτό τόπο.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε η κορυφαία λυρική ερμηνεύτρια έχει τίτλο «Με του έρωτα τις ευωδιές…»,  το οποίο αποτελεί ένα ερωτικό, λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, τον Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.ά. Πρόκειται για τόπους στους οποίους έχει δώσει συναυλίες η Αλεξάνδρα Γκράβας και από τους οποίους συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της τραγούδια σήμα κατατεθέν της εθνικής μουσικής κουλτούρας τους, τα οποία παρουσιάζει στο κοινό με τις δικές της μοναδικές ερμηνείες.

Μια διαδρομή στο διεθνές ρεπερτόριο από την Αλεξάνδρα Γκράβας που καταφέρνει να ξεπερνάει τα σύνορα, τα διαφορετικά είδη και μουσικά στυλ και να τα ενώνει κάτω από τις εμπνευσμένες εκτελέσεις της.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Κουζής (βιολί), Γιάννης Γιοβάνος (τσέλο), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Πέτρος Μπούρας (πιάνο, μουσική επιμέλεια).