ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ» 14.04.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ «Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ» 14.04.2018

ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΥΛΑΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

«1968: Η χρονιά των μεγάλων ανατροπών. Πενήντα χρόνια μετά»
Β΄ Μέρος: «Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ»

Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 12:00-13:00

proto-programma-logo

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00, συνεχίζεται το αφιέρωμα του Πρώτου Προγράμματος στο 1968, το έτος-ορόσημο που σημάδεψε τον κόσμο. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», μεταδίδεται το δεύτερο από τα τέσσερα μέρη του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ για το 1968, το οποίο εστιάζει στη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος έχει τίτλο «Έχω ένα όνειρο», με αφορμή τον τίτλο της συγκλονιστικής ομιλίας που εκφώνησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσιγκτον στις 28 Αυγούστου 1963, λίγους μήνες πριν του απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία αυτή, που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα της ρητορικής και καθήλωσε την Αμερική αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Ακόμη, μεταδίδεται ένα σύντομο απόσπασμα από την τελευταία ομιλία του Κινγκ, τρεις ημέρες μόλις πριν από τη δολοφονία του. Η εκπομπή ανέτρεξε στα αμερικανικά επίκαιρα, αντλώντας ηχητικά τεκμήρια από την καταγραφή του γεγονότος της δολοφονίας. Οι ακροατές του Πρώτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Γουόλτερ Κρονκάιτ να μεταδίδει την είδηση του θανάτου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέσα από το Αρχείο του τηλεοπτικού δικτύου CBS, αλλά και την Αρέθα Φράνκλιν να αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο τον υπερασπιστή των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας.

Επίσης, μεταδίδεται η ομιλία του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι στην Ινδιανάπολη, λίγο μετά τη δολοφονία του Κινγκ, ενώ διερευνώνται και τα γεγονότα εκείνα που οδήγησαν στη δολοφονία του Κένεντι, τέσσερις μήνες μετά το θάνατο του Κινγκ.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης.

Συντονιστείτε στο Πρώτο Πρόγραμμα FM 91.6 και 105.8!

Info:

Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 12:00 – 13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»

«Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi