O Roni Iron από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» 14.04.2018

O Roni Iron από την Αθήνα στο «Kosmos Lab» 14.04.2018

Roni Iron από την Αθήνα στο «Kosmos Lab»

Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ώρα 22:00

Roni Iron Kosmos Lab 14-4-18

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στις 10 το βράδυ, στη συχνότητα του Kosmos, ο Roni Iron από την Αθήνα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο mixset ειδικά για το «Kosmos Lab».

Ο Roni Iron είναι παραγωγός και DJ από την Αθήνα, ζει όμως, στο Ναύπλιο. Το μουσικό του ταξίδι ξεκινάει 26 χρόνια πριν, όταν, το 1992, επηρεασμένος από τα βινύλια της εποχής, τους ήχους της synth μουσικής και με πρότυπα τον Richie Hawtin και τον Steve Lawler, αρχίζει να παίζει minimal techno, house και tech house. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως οι Deep Dish, ο Christian Varela, ο James Lavelle, οι Infected Mushroom, ο Marco Bailey αλλά και με καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Γιάννης Χαρούλης, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Vassilis Tsilichristos, ο Ανδριανός Παπαδέας κ.ά.

Το 2015 έγινε ευρύτερα γνωστός έπειτα από πρόσκληση του Γιάννη Χαρούλη να συμμετάσχει στις συναυλίες του στην Τεχνόπολη, με το πρωτότυπο Dub Trip Mix του κομματιού «Ο τρελός». Παλαιότερες συνθέσεις του Roni Iron είναι τα «Eyes of the Sea» (2011), «Dream of you remix» (2012), «Amame» (2013) και «Da Grecia» (2013).

Το 2016 η γνωστή συλλογή «Buddha Bar» συμπεριέλαβε δύο τραγούδια του: το «Candada» και το «Let’s come for a time». Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια πρωτότυπη μουσική προσαρμογή του ποιήματος του Κ. Π. Καβάφη «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», σε απαγγελία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη. 

__________________

«Kosmos Lab»: Το ραδιοφωνικό μουσικό εργαστήριο του Kosmos, όπου Έλληνες παραγωγοί και DJ και μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής δημιουργούν mixtapes αποκλειστικά για το Kosmos.

#Kosmos936   #Kosmos_Lab   #contemporary_roots_radio

Το «Kosmos Lab» ακούγεται κάθε Σάββατο στις 22:00 στους 93,6 και τους 107,0.

Συντονιστείτε και ακούστε τους Hugo Kant (Fr), Gramatik (Sl), Boogie Belgique (Be), DJ Click (Fr), DJ Kobayashi (UK), Poldoore (Be), Kosta Kostov (Ger-Bg), Thornato (NYC), The Captain (IT), Nym (USA), Nickodemus (NYC), Frenic (UK), Gabin Nogueira (FR), DJ Snatch (GR), Akkizbeatz (GR), Supersan (GR), Larry SKG (GR) και άλλους!

Η μουσική που ακούει ο Kosmos!

Info:

Κάθε Σάββατο, ώρα 22:00

Εκπομπή: «Kosmos Lab»

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: https://www.facebook.com/kosmos936

logoKosmosLAB (1)