ΕΡΤ2 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Μετά το Μάη» 25.05.2018

ΕΡΤ2 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Μετά το Μάη» 25.05.2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ ’68

«Μετά το Μάη»

(Apres Mai / Something in the Air)

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις 23:50

Apres Mai (17)

Βραβευμένο δράμα, παραγωγής Γαλλίας 2012.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Ολιβιέ Ασαγιάς.

Παίζουν: Κλεμάν Μεταγιέ, Λόλα Κρετόν, Φελίξ Αρμάν, Κάρολ Κομπς, Ίντια Σαλβόρ Μενουέζ, Ουγκό Κονζελμάν, Μαρτέν Λουαζιγιόν, Αντρέ Μαρκόν.

Διάρκεια: 114΄

Apres Mai 99

Υπόθεση: Λίγο έξω από το Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο 18χρονος Ζιλ, τελειόφοιτος μαθητής λυκείου, παρασύρεται από την πολιτική και δημιουργική αναταραχή της εποχής. Όπως και οι φίλοι του, ταλαντεύεται ανάμεσα στις ριζοσπαστικές πολιτικές δεσμεύσεις και στις προσωπικές του προσδοκίες.

Apres Mai (16)

Οι πράξεις τους θα τους φέρουν στην Ιταλία και αργότερα στο Λονδίνο, όπου μέσα από ερωτικές συναντήσεις και καλλιτεχνικές αναζητήσεις, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για να βρουν τη θέση τους μέσα σ’ αυτούς τους ανήσυχους καιρούς.

Apres Mai (6)

Ο σκηνοθέτης Ολιβιέ Ασαγιάς παρουσιάζει τη συγκινητική όσο και τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης μιας παρέας νέων μέσα στο εκρηκτικό κλίμα μιας καθοριστικής εποχής, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά το προσωπικό με το πολιτικό, κάνοντας τις δικές του αναγωγές ανάμεσα στη γενιά που μεγάλωσε μέσα στον πολιτικό ριζοσπαστισμό και σε μια σημερινή που αναζητεί το δικό της δρόμο μέσα σε μια εξίσου θυελλώδη εποχή. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, η αίσθηση της ματαίωσης ήταν έντονη, ωστόσο η ένταση των νεανικών χρόνων και η επιθυμία για εμπειρίες υπερνικά τις όποιες απογοητεύσεις και οδηγεί τους ήρωες σ’ αυτό που τελικά προσδοκούν να γίνουν.

Η ταινία έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις μεταξύ των οποίων:

  • Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας 2012.
  • Υποψηφιότητα για Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας 2012.

Apres Mai (8)

Apres Mai (7)