ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 22.05-01.06.2018

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 22.05-01.06.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΤΡΙΤΗ 22/5/2018

————————

18:30 ΠΟΛΟ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

20:00 ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ (ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ…) (Ε) W

21/5/1864 – Αφιέρωμα

«Η ιστορία της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα»

Την 19η Σεπτεμβρίου 1863 συνήλθε η 13η Ιόνιος Βουλή και τέσσερις ημέρες αργότερα ψήφισε παμψηφεί το ψήφισμα της Ενώσεως του Ιονίου Κράτους και του Βασιλείου της Ελλάδος, το οποίο με βαθιά συγκίνηση ανέγνωσε ο πρόεδρός της Κερκυραίος ριζοσπάστης Στέφανος Παδοβάς:

Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Εκλεχθείσα συνεπεία προσκλήσεως της Προστάτιδος Δυνάμεως και συνελθούσα όπως οριστικώς αποφανθή περί της εθνικής αποκαταστάσεως του Ιονίου λαού, πιστώς δε εκδηλούσα τον διάπυρον πόθον και την άνωθεν σταθεράν αυτού θέλησιν και συμφώνως προς τας προηγηθείσας ευχάς και διακηρύξεις των ελευθέρων Ιονίων Βουλών.

ΨΗΦΙΖΕΙ

Αι νήσοι Κέρκυρα, Κεφαλληνία, Ζάκυνθος, Λευκάς, Ιθάκη, Κύθηρα, Παξοί και τα εξαρτήματα αυτών ενούνται μετά του Βασιλείου της Ελλάδος, όπως εσαεί αποτελούσιν αναπόσπαστον αυτού μέρος εν μιά και αδιαιρέτω Πολιτεία υπό το Συνταγματικόν σκήπτρον της Αυτού Μεγαλειότητος του Βασιλέως των Ελλήνων Γεωργίου του Α΄ και των διαδόχων αυτού.

Εγένετο εν τω  Βουλευτηρίω

Κερκύρα τη 23η Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου έτους 1863

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι: Γεράσιμος Παγκράτης (αναπληρωτής καθηγητής Ιταλικής Ιστορίας, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Ιωάννης Σ. Πιέρης (πρόεδρος Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας), Δέσποινα Μιχάλαγα (επίκουρος καθηγήτρια Θεολογίας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Δρ Νικόλαος Κ. Κουρκουμέλης (υποστράτηγος  ε.α.), Πιερρίνα Κοριατοπούλου-Αγγέλη (Δ.Ν., δικηγόρος), Διονύσιος Βίτσιος (εκδότης), Κατερίνα Μπρέγιαννη (ιστορικός Ακαδημίας Αθηνών).

Σκηνοθεσία-διεύθυνση φωτογραφίας-μοντάζ: Αδαμάντιος Πετρίτσης.

Σενάριο-εκτέλεση παραγωγής: Αλέξανδρος Κακαβάς.

Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Καρδακάρης.

Αφήγηση: Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρυσεικόνα Θεολόγου.

Μουσική: Μαρίνος Τόκας, Θανάσης Τρικούπης.

Επιστημονικός συνεργάτης: Παναγιώτης Πανουτσόπουλος.

Μουσική τίτλων αρχής: Τίμος Χατζηιωάννου.

21:00 ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

————————–

ΣΗΜ: Η εκπομπή «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ» (Ε) δεν θα μεταδοθεί.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/5/2018

—————————-

18:30 LA SENORA (E)

20:00 TA ΣΤΕΚΙΑ (Ε) (Αλλαγή εκπομπής) W

Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού

Σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη

«Το Γήπεδο»

«Η μπάλα δεν πάει ποτέ εκεί που την περιμένεις» Albert Camus (φιλόσοφος, συγγραφέας)

Το ποδόσφαιρο: Η παιδική χαρά. Η θεσμοποιημένη πάλη. Ο πόλεμος, το τρέξιμο και η αλάνα. Για τους μικρούς και τους μεγάλους, τους διανοούμενους και τους ταπεινούς, για τους αστούς αλλά και για τους κατατρεγμένους, το ποδόσφαιρο ορίζει την «ιερή επικοινωνία». Έξω από συμβάσεις, κοινωνικές ανισότητες και λοιπές διακρίσεις, ο χώρος του γηπέδου αποτελεί βασίλειο ελευθερίας αλλά και πεδίο γνήσιας έκφρασης της λαϊκής κουλτούρας.

Μέσα από τη φυλή, τα χρώματα και τη γνήσια συγκίνηση που προσφέρει ο ποδοσφαιρικός αγώνας, τα αγόρια γίνονται άντρες και οι άντρες ξαναγίνονται αγόρια, ταυτίζοντας τους ποδοσφαιριστές με λαϊκούς ήρωες. Από τον Γιώργο Κούδα, τον Μίμη Δομάζο, τον Γιώργο Δεληκάρη και τον Χρήστο Αρδίζογλου μέχρι τον Πάμπλο Γκαρσία, οι παίκτες «δίνουν μια συναρπαστική θεατρική παράσταση στο κοίλον του γηπέδου» για την τιμή, τη δόξα και την ωραιότητα του αγώνα. Έτσι που η κανονική ζωή «η σκληρή, η δύσκολη και η κατατρεγμένη», ξεφεύγει για λίγο από την καθημερινή τροχιά της, φτάνοντας σ’ έναν φαντασιακό κόσμο «ανοιχτό και ελεύθερο όπου όλα μπορούν να συμβούν».

Ακόμα και αν για κάποιους το γήπεδο είναι πλέον μια «μπίζνα», τα πόστερ με τους ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν να κοσμούν τα εφηβικά δωμάτια, οι αλάνες θα γεμίζουν με επίδοξους ποδοσφαιριστές και το «τακ – τακ» της μπάλας θα αποτελεί για πάντα την πιο διεγερτική μουσική.

Σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ποδοσφαίρου θα μας ξεναγήσουν οι: Σταύρος Τσιώλης (σκηνοθέτης), Παύλος Τσίμας (δημοσιογράφος), Γιώργος Γεωργίου (αθλητικογράφος), Θωμάς Κοροβίνης (συγγραφέας), Γιώργος Κούδας (βετεράνος ποδοσφαιριστής), Γιώργος  Μαρκόπουλος (ποιητής), Χάρρυ Κλυνν (σατιρικός καλλιτέχνης), Πάμπλο Γκαρσία (ποδοσφαιριστής), Μένης Κουμανταρέας (συγγραφέας), Αντρέας Μαζαράκης (θρύλος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου), Αλέξης Σταμάτης (συγγραφέας), Θανάσης Χειμωνάς (συγγραφέας), Γιώργος Χρονάς (ποιητής), Ευγένιος Χριστοδούλου (βετεράνος ποδοσφαιριστής), Παρασκευάς Μηλιώνης (πρόεδρος Αστέρα Εξαρχείων).

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Δημοσιογραφική έρευνα: Ηλιάνα Δανέζη, Μαρία Καραγιαννάκη, Σοφία Κοσμά.

Μουσική σήματος: Blaine L. Reininger.

Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας.

Τίτλοι αρχής-Artwork: Γιώργος Βελισσάριος.

Μοντάζ: Νίκος Πάστρας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Claudio Bolivar.

Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Καραγιαννάκη.

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη για τη ΝΙΜΑ Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μετάδοσης πολιτικής ομιλίας, το Σάββατο 19/5/2018, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 το Σάββατο 26/5/2018 μεταβάλλεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/5/2018

—————————-

11:20 HOW TO BE INDIE (E) – Επεισόδια 20ό+21ο

12:00 TO MIΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ (Ε) – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ  W

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Αψηφώντας την πεποίθηση των κατοίκων του Γουόλνατ Γκρόουβ ότι ο Έιμος Πάικ είναι μανιακός ερημίτης και ζει κλεισμένος σ’ ένα στοιχειωμένο σπίτι, η γενναία Λόρα Ίνγκαλς γίνεται φίλη του. Πολύ σύντομα θ’ ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις φήμες και τη μοναχική ζωή του Έιμος.

(Β΄ κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Η Καρολάιν επιχειρεί να προκαλέσει τη ζήλια του Αζάια Έντουαρντς, ώστε να τον αναγκάσει να προσκαλέσει την Γκρέις Σνάιντερ στον ετήσιο ανοιξιάτικο χορό. Όταν το σχέδιό της αποτυγχάνει νιώθει μπερδεμένη και ο Τσαρλς προσπαθεί να της υπενθυμίσει τι συνέβη μεταξύ τους στο παρελθόν σε παρόμοιες συνθήκες.

14:00 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ • W

Εκπομπή 13η

15:00 ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ (Ε): «Ο ΗΛΙΘΙΟΣ»

15:30 ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ (Ε) 

«ΤενΤεν: Ο Ναός του Ήλιου» (Tintin – Le Temple du Soleil / Tintin and the prisoners of the Sun)  

Περιπέτεια κινούμενων σχεδίων (2D animation), συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 1969.

Σκηνοθεσία: Eddie Lateste.

Σενάριο: Herge – Eddie Lateste.

Διάρκεια: 75΄

Υπόθεση: Μία αποστολή στο Περού ολοκληρώνεται. Οι αρχαιολόγοι που συμμετείχαν  επιστρέφουν στην Ευρώπη, φέρνοντας μαζί τους τη μούμια ενός πρίγκιπα των Ίνκας. Στη συνέχεια, ο ένας μετά τον άλλον, εξουδετερώνονται. Πρόκειται για σύμπτωση ή αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της φοβερής κατάρας του Ράσκα Αρκαπάκ; Στη λύση του μυστηρίου μπορεί να οδηγήσει ο  καθηγητής Τουρνεσόλ που, όμως, έχει πέσει θύμα απαγωγής. Ερευνώντας την υπόθεση, ο Τεν-Τεν, ο Χάντοκ και οι  δίδυμοι Ντιπόν φτάνουν στις Άνδεις, στο Ναό του Θεού Ήλιου.

17:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

————————-

ΣΗΜ: Ο αγώνας ΠΟΛΟ δεν θα μεταδοθεί. 

Ως εκ της αλλαγής αυτής, την Κυριακή 27/5, στις 19:10 θα μεταδοθεί ξένο ντοκιμαντέρ, για το οποίο θα ενημερωθείτε με νεότερο σημείωμα.  

************************

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 29/5/2018, στις 21:30, από την εκπομπή «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» θα μεταδοθεί το επεισόδιο με τίτλο: «Μαριέττα Γιαννάκου. Η επιθυμία και ο έρωτας της ανεξαρτησίας».

«Γεννήθηκα στο Γεράκι Λακωνίας… Όταν ήμουν 10 χρόνων ο πατέρας μου πέθανε…. Εγώ είχα μεγάλη αδυναμία στον πατέρα μου».

Η πατρίδα μας είναι η παιδική μας ηλικία. Σημαντικά κλειδιά για την κατανόηση της ιστορίας και του εαυτού μας βρίσκονται στα βιώματα της εποχής εκείνης. Το παιδί ως ο πατέρας και η μητέρα του ενήλικα. Η Μαριέττα Γιαννάκου αφηγείται τη ζωή της. Η αναδρομή στην παιδική της ηλικία, ανοίγει ένα δρόμο για να παρακολουθήσουμε αλλιώς την πορεία ζωής μιας ανυποχώρητης στις αρχές της πολιτικού, μιας δοτικής μητέρας, μιας μαχητικής ψυχιάτρου. Παλαιές και νεότερες απώλειες έρχονται στο προσκήνιο. Ο πρώιμος θάνατος του πατέρα της. Η περιπέτεια της υγείας της, η αναπάντεχη αναπηρία της. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την απώλεια του ποδιού της δίνουν μαθήματα ήθους, θάρρους και γενναιότητας, τα οποία αντλούν τη σημασία τους μέσα από τη βιογραφία της, έτσι όπως μας την καταθέτει στο «Μαγικό των Ανθρώπων».

Σκηνοθεσία: Πέννυ Παναγιωτοπούλου.

Ιδέα-επιστημονική επιμέλεια: Φωτεινή Τσαλίκογλου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαΐτης.

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου.

Εκτέλεση παραγωγής: Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου – p.p.productions.

***********************

Επίσης, την Πέμπτη 31/5/2018, στις 20:00, από την εκπομπή «ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ, ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ», θα μεταδοθεί το επεισόδιο με τίτλο: «ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Ενώ οι νέοι προσπαθούν να προσδιορίσουν τη θέση τους στην κοινωνία, βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλεπάλληλα αδιέξοδα στην καθημερινότητά τους. Αυτό φυσικά, επηρεάζει τη γνώμη τους για το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Στην αποψινή εκπομπή θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τη στάση των νέων στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι.

Στην εκπομπή μιλούν -με σειρά εμφάνισης- οι: Σωτήρης Χτούρης (καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου),  Όμηρος Τσάπαλος (πολιτικός επιστήμονας, σύμβουλος Επικοινωνίας), Άρης Κοντογιάννης (δικηγόρος),   Άντα Παπαδήμα (ασκούμενη δικηγόρος),  Νίκος Αναγνωστόπουλος (πολιτικός επιστήμονας , οικονομολόγος), Νάντια Λυδία [μαθήτρια (Βουλή των Εφήβων)],  Γιάννης Λευκόπουλος [μαθητής (Βουλή των Εφήβων)], Μαρία Αναγνωστοπούλου (αναπληρώτρια πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων), Κώστας Μπάρκας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Κυρανάκης (αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ), Γιώργος Μητσικώστας.

Παρουσίαση-δημοσιογραφική έρευνα: Δώρα Γεωργούλα – Γιώργος Κουλουράς.

Σενάριο-αρχισυνταξία: Κωνσταντίνος Σγόντζος.

Σκηνοθεσία: Ηρακλής Μωραΐτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας-εικονοληψία: Ανδρέας Γούλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Χρήστος Αναστασιάδης.

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Μουρατίδης.

Ηχοληψία: Γιώργος Πετρουτσάς.

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Αναστασιάδης.

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κυριακίδης.

Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Γιάννης Σιταρίδης.

Γραφίστρια: Δήμητρα Σταθοπούλου.

Ενδυματολόγος-μακιγιέζ-κομμώτρια: Ελένη Κουταλίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: Honeybee Audiovisual.

*****************************

Η ξένη σειρά «I LOVE LUCY», τις επόμενες μέρες θα μεταδοθεί ως εξής:

22/5/2018 – Επ. 111ο

23/5/2018 – Επ. 112ο

24/5/2018 – Επ. 113ο

25/5/2018 – Επ. 114ο

28/5/2018 – Επ. 115ο

29/5/2018 – Επ. 116ο

30/5/2018 – Επ. 117ο

31/5/2018 – Επ. 118ο

1/6/2018 – Επ. 119ο & 120ό