ΕΡΤ2 -Τροποποιήσεις προγράμματος 24, 27, 29.05 & 01.06.2018

ΕΡΤ2 -Τροποποιήσεις προγράμματος 24, 27, 29.05 & 01.06.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

ΠΕΜΠΤΗ, 24/5/2018

—————————-

21:00 ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: «ΡΑΔΙΟ ΜΟΣΧΑ»

22:30 ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ: «ΩΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ»  W 

Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής 2007.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Διάρκεια: 23΄

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Μαρία Σίδερη, Γρηγόρης Γαλάτης, Αννέζα Παπαδοπούλου, Μαίρη Λούση, Τάσος Νούσιας, Κώστας Ξυκομηνός, Θάλεια Αργυρίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Αννέτα Παπαθανασίου, Μακαρένα Μπενίτες, Κώστας Κουτσολέλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Cassi Moghan, Αποστολία Παπαϊωάννου, Σοφία Εξάρχου.

Υπόθεση: Σε μια μελλοντική κοινωνία υπάρχει το επάγγελμα του «φίλου επί πληρωμή», του ανθρώπου που αναλαμβάνει να παρηγορεί και να στηρίζει σε δύσκολες στιγμές όσους το έχουν ανάγκη. Ο «Ώμος προς ενοικίαση» περιγράφει πέντε μέρες από τη ζωή του Μπετελγκέζ, ενός βετεράνου «φίλου επί πληρωμή», καθώς προσπαθεί να βρει την εξαφανισμένη κόρη του Σελεστίν και να συμφιλιωθεί με τον επικείμενο θάνατό του από μια μυστηριώδη, θανατηφόρα επιδημία.

23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

—————————–

ΤΡΙΤΗ, 29/5/2018

————————

13:30 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ (FLAVORS) (Ε)

 «FLAVORS OF SRI LANKA» 

14:30 «ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ» (THE FOOD FILES) – Γ΄ΚΥΚΛΟΣ (Ε) 

Επεισόδια 10ο & 11ο  

15:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε): «ΣΠΑΝΑΚΙ»  W

16:15 ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε): «ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ»   W

16:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ  GR 

«H δίκη ενός αθώου»

Δικαστικό δράμα, παραγωγής 1969.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος.

Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης.

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Κώστας Καρράς, Άννα Φόνσου, Τασσώ Καββαδία, Λυκούργος Καλλέργης, Βαγγέλης Καζάν, Νίκος Βερλέκης, Θόδωρος Μορίδης.

Διάρκεια: 80΄

Υπόθεση: Το θέμα αποτελεί μια σύγχρονη παραλλαγή σε  ελληνικά πλαίσια της γνωστής παραβολής του Άσωτου Υιού.

Είναι ο αγώνας ενός καλού αδελφού για να βοηθήσει το μικρότερο του αδελφό να πετύχει στη ζωή. Κι ενώ προσπαθεί με πολλούς κόπους γι’ αυτό το σκοπό, βλέπει τον αδελφό του, αντί να προοδεύει, να προχωρεί στη διαφθορά και την καταστροφή.

Κρύβει την κατάσταση από τους γονείς τους για να μην τους πληγώσει και φτάνει στο σημείο να θυσιάσει τη ζωή του, σηκώνοντας πάνω του ένα ψέμα μια καταδικαστική απόφαση για τον αδελφό του, ελπίζοντας ότι έτσι θα τον κάνει να συναισθανθεί τις ευθύνες του και θα τον σώσει.

Η θυσία του συγκλονίζει το μικρό αδελφό. Κυριεύεται από τύψεις κι επιδιώκει την αναθεώρηση της δίκης, οπότε πια λάμπει η αλήθεια κι ο πραγματικός ένοχος δέχεται με ανακούφιση την ευνοϊκή απόφαση του δικαστηρίου, δίνοντας πια τη βεβαιότητα ότι μπαίνει σ ένα καλό δρόμο η ζωή του…

18:00 I LOVE LUCY – Επεισόδιο 116ο 

18:30 LA SENORA – Επεισόδιο 17ο

20:00 BASKET LEAGUE PLAYOFFS 2018 – PRE GAME 

20:30 BASKET LEAGUE PLAYOFFS 2018 – Β’ ΦΑΣΗ – 3ος ΑΓΩΝΑΣ

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»  (Ζ) – W

22:30 BASKET LEAGUE PLAYOFFS 2018 – POST GAME

23:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ

—————————

ΣΗΜ: Οι εκπομπές: «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ» (Ε), «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ», «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ», καθώς και το ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ «TRAVEL EXPRESS» δεν θα μεταδοθούν. 

Τα επεισόδια του ντοκιμαντέρ «ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ» – Γ΄ΚΥΚΛΟΣ  μεταφέρονται τις δύο επόμενες μέρες.

Επίσης, την Κυριακή 27/5/2018, στις 19:10 θα μεταδοθούν από τη σειρά «ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ: ΧΟΝΤΡΟΣ-ΛΙΓΝΟΣ» (LAUREL & HARDY), τα επεισόδια: 

 «Perfect Day»  & «They go Boom» 

Τέλος, την Παρασκευή 1/6/2018, στις 20:00, από την εκπομπή «CLOSE UP», θα μεταδοθεί σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Reunion: 20 χρόνια σπουδών jazz στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο»  W

REUNION6 (1)

Αφιερωμένο στην επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων του Προγράμματος Τζαζ Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι το επεισόδιο με τίτλο «Reunion» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Close up».

REUNION2

Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος μας ξεναγούν στους χώρους όπου ζει και αναπνέει η τζαζ σκηνή στην Κέρκυρα. Στις δύο δεκαετίες λειτουργίας του, το Τμήμα έχει κατορθώσει να συγκροτήσει μια κοινότητα, της οποίας τα μέλη συνδέουν η αγάπη για τη μουσική και το κοινό όραμα που προέρχεται από την τζαζ.

REUNION8

Η τζαζ είναι η πιο «κοινοτική»  και πιο δημοκρατική μουσική, όπως εξηγεί ο Δήμος Δημητριάδης, διακεκριμένος σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτή την υψηλού επιπέδου Σχολή, που αποτελεί φυτώριο νέων δημιουργών.

REUNION10

Οι απόφοιτοι έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια και, κατά γενική ομολογία, έχουν επηρεάσει καταλυτικά το χαρακτήρα της σκηνής της Αθήνας, όχι μόνο με την ολοκληρωμένη μουσική τους εκπαίδευση αλλά και με το θετικό και δημιουργικό ήθος που φέρνουν από τη Σχολή της Κέρκυρας.

REUNION1

Η Κέρκυρα είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας, όπου ακούγεται υψηλής ποιότητας τζαζ όλο το χρόνο.

Οι ήχοι της τζαζ, η ομορφιά του νησιού και το πάθος των μουσικών για την τέχνη τους, καθιστούν τους θεατές του επεισοδίου μέλη της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Μαχαίρας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θανάσης Μπακόπουλος, Βασίλης Μουσαφίρης.

Ηχοληψία: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη.

Μοντάζ: Σάκης Γαλάνης, Σταύρος Λογοθέτης.

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος.