Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στην εκπομπή «Απευθείας» 22.05.2018

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στην εκπομπή «Απευθείας» 22.05.2018

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου

στην εκπομπή «Απευθείας»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ήταν προσκεκλημένος σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας» με τους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη. 

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Ως ΝΔ, δεν μπαίνουμε σε συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ εάν δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Συντάγματος και αν δεν υπάρχει από τα Σκόπια η διαβεβαίωση ότι το όνομα θα χρησιμοποιείται erga omnes.

Η ΝΔ δέχεται να συζητήσει σύνθετη γεωγραφική ονομασία (που όμως δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. όπως π.χ. Δημοκρατία του Βαρδάρη ή Δημοκρατία της Ιλλυρίας).

Προσωπικά δεσμεύομαι ότι δεν θα ψηφίσω καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Θέλω να υπάρξει μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας και φυσικά με πληγώνει όταν άλλες χώρες χρησιμοποιούν το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Για μένα (και θεωρώ και για άλλους Μακεδόνες) θεωρώ ότι δεν θα ψηφιστεί μια ονομασία με σύνθετο όρο που θα περιέχει το «Μακεδονία». Αλλά και ως ΝΔ είναι η θέση μας ξεκάθαρη (Συνταγματική αναθεώρηση και ονομασία erga omnes).

Στην ΠΓΔΜ προσπαθούν να συσχετίσουν το όνομα «Μακεδονία» με την Ιστορία. Κατοικούν μεν σε ένα κομμάτι της Μακεδονίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Μακεδόνες, έχοντας ιστορική αναφορά. Όταν λένε ότι είναι μακεδονικής εθνότητας, άρα γιατί ο πρωθυπουργός έκανε το εγκληματικό λάθος να συζητήσει το «Μακεδονία του Ίλιντεν»;

Ήδη κινήθηκαν οι διαδικασίες για να λογοδοτήσει ο δήμαρχος Άργους, για την ανάρτηση που -όπως είπε- έγινε από άλλον. Προφανώς είμαστε υπόλογοι για αυτά που γράφονται. Ακούω ότι διάφορα κρατικοδίαιτα παπαγαλάκια προσπαθούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με τη βία, όταν μέλη του κόμματός μας έχουν κατεξοχήν δεχθεί βία χωρίς να έχει καταδικαστεί από την άλλη πλευρά.

Εμείς το καταδικάζουμε και την απαράδεκτη σε βάρος του δημάρχου (Γιάννη Μπουτάρη) και βέβαια όλες τις άλλες βιαιότητες, του Ρουβίκωνα και όλων των υπόλοιπων. Τους περιθωριακούς αλήτες –όταν πήγαν στο ΣτΕ και ενώ είχαν ανακοινώσει από το fb– γιατί δεν πρέπει η αστυνομία να τους προλαμβάνει;

Εμείς καταδικάζουμε όλα τα περιστατικά βίας από όπου και αν προέρχονται, αλλά βέβαια ακόμη περιμένουμε τις συλλήψεις για τη βία σε βάρος του Κωστή Χατζηδάκη. Ήταν καλή τότε η βία; Η βία δεν έχει χρώμα, από όπου και αν προέρχεται, καταδικάζεται και πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Όχι όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για γερμανοτσολιάδες – το σπέρμα της βίας το έβαλε η παρούσα κυβέρνηση.

Δεν δικαιολόγησα ποτέ καμία βία ούτε η ΝΔ, όμως είχαμε δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που έλεγαν δικαιολογημένη την αγανάκτηση και τους αγανακτισμένους.