ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 29, 30 & 31.05.2018

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος 29, 30 & 31.05.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας γνωρίζουμε ότι την ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2018 στις 13:30 θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΡΤ2  η Ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. κου Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ W

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα μετά το τέλος της ομιλίας του κου Μητσοτάκη.

Επίσης, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 την  ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018  (24ωρη Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΣΗΕΑ – ΠΟΣΠΕΡΤ από τις 06.00 π.μ της Τετάρτης 30/5/2018 έως τις 06.00 π.μ της Πέμπτης 31/5/2018) διαμορφώνεται ως εξής:

…………………………………………………………………………………………………….

07:00 Ο ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ ΧΕΝΡΙ – Επ. 33ο+34ο (Ε) 

07:25 ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ – Επ. 17ο (Ε) 

07:50 ΛΟΥΛΟΥ ΖΙΠΑΝΤΟΥ – Επ. 31ο+32ο (Ε) 

08:15 ΖΟU – Επ. 19ο+20ό (Ε) 

08:40 HOW TO BE INDIE – Επ. 27ο (E) 

09:00 DINOSAURS OF THE OUTBACK (E) 

10:00 ΦΥΛΕΣ: «ΒΡΑΖΙΛΙΑ» (E) 

11:00 ΟΔΟΣ ΑΝΘΕΩΝ – Επ. 10ο (Ε)   W

12:00 ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ – Επ. 11ο (Ε)  W

13:00 GREAT MYSTERIES AND MYTHS OF THE 20TH CENTURY: «ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΑΤΑ ΧΑΡΙ» (E) •

13:30 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ: ΟΜΑΝ (E) 

14:30 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ Επ. 12ο+13ο (E) •

15:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ: «ΜΠΑΝΑΝΑ» (Ε)  W

16:15 ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΡΑΦΗΝΑ» (Ε) • W

16:30 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: «Ο ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΣ» ♦ GR

Κωμωδία, παραγωγής 1971.

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός.

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Τρύπος.

Μουσική: Δήμος Μούτσης.

Παίζουν: Γιώργος Πάντζας, Σωτήρης Μουστάκας, Άννα Φόνσου, Θεανώ Ιωαννίδου, Μαρία Ιωαννίδου, Αλέκος Τζανετάκος, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Μάκης Δεμίρης, Χριστόφορος Ζήκας, Πάνος Νικολακόπουλος, Μπάμπης Ανθόπουλος, Γιώργος Οικονόμου, Βάνα Λεκαράκου, Μανώλης Δεστούνης, Βασίλης Τσάγκλος, Νικήτας Πλατής, Σωτήρης Τζεβελέκος, Πάνος Σαργέντης, Μαίρη Αρμενάκη.

Διάρκεια: 95΄

Υπόθεση: Ο Αχιλλέας, που δουλεύει μαζί με τον φίλο του Παμίνο στο βενζινάδικο του Προκόπη, προσπαθεί διά αλληλογραφίας να βρει μια πλούσια νέα από το εξωτερικό και να την παντρευτεί για να κάνει την τύχη του. Δεν ξέρει όμως αγγλικά και την αλληλογραφία εκτελεί για λογαριασμό του μια φίλη του, η χορεύτρια Μαρίνα, που είναι και ψιλοτσιμπημένη μαζί του. Όταν στην Ελλάδα φτάνει η Ελληνοαμερικανίδα Δάφνη, κόρη πετρελαιοπαραγωγού, μαζί με τη θεία της Μπέτυ, ο Αχιλλέας δανείζεται το αυτοκίνητο και τη βίλα ενός πλούσιου πλεϊμπόι, του Ανδρέα. Τον τελευταίο καταζητούν τα τρία αδέλφια μιας κοπέλας για να ξεπλύνουν την τιμή της. Η Δάφνη, όμως, αντιλαμβάνεται έγκαιρα με τι έχει να κάνει και τον εγκαταλείπει για να επιστρέψει στην Αμερική. Ο Αχιλλέας, που στο μεταξύ έχει συνειδητοποιήσει πόσο αγαπά τη Μαρίνα και διαβλέπει τον κίνδυνο να τη χάσει, την παντρεύεται αμέσως. Όσο για τη θεία Μπέτυ, η οποία έχει ερωτευτεί έναν απατεώνα, αυτή αποφασίζει να μείνει για πάντα στην Ελλάδα και να παντρευτεί, ο δε σύζυγός της, της υπόσχεται να ακολουθήσει τον τίμιο δρόμο της ζωής.

18:00 I LOVE LUCY – Επ. 117ο (E) •

18:30 LA SENORA – Επ. 18ο (E) 

20:00 ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ: «ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (Ε) •

21:00 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ: «CLOSING THE RING» 

23:00 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ   • W

«ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 1968»

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΕΡΤ 1988, που αναφέρεται στα γεγονότα του Μάη του 1968, με έμφαση στην ελληνική συμμετοχή, μέσα από μαρτυρίες Ελλήνων πρωταγωνιστών, οι οποίοι, 20 χρόνια μετά, περιγράφουν πώς βίωσαν από κοντά τα γεγονότα και αναλύουν τον αντίκτυπο της εξέγερσης των Γάλλων φοιτητών που έμεινε στην Ιστορία.

Την εκπομπή, που δημιουργήθηκε με αφορμή την 20ή επέτειο του Μάη του ’68, παρουσιάζει ο Δημήτρης Παπαχρήστος από το Παρίσι, με το φακό της κάμερας να επιστρέφει στους τόπους της εξέγερσης, όπως στο προαύλιο της Σορβόννης που τότε είχε μετατραπεί σε «λαϊκό αυτόνομο πανεπιστήμιο». Έλληνες, οι οποίοι βρέθηκαν στο Παρίσι μακριά από τη χούντα και συμμετείχαν στη γαλλική εξέγερση, μιλούν στον Δημήτρη Παπαχρήστο για τη σημασία του κινήματος του Μάη του ’68 στην πολιτική, την κοινωνία και την Τέχνη, αλλά και για το πώς επηρέασε τη ζωή τους.

Ο δικηγόρος-κοινωνιολόγος και συγγραφέας Θόδωρος Σταυρόπουλος, ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης, οι σκηνοθέτες Νίκος Κούνδουρος και Κώστας Φέρρης, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο δημοσιογράφος Σπύρος Βέργος και ο Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο), ερμηνεύουν τα γεγονότα, μιλούν για τις ανησυχίες και τα αιτήματα της φοιτητικής νεολαίας, ενώ παράλληλα καταθέτουν την προσωπική τους εμπειρία από τη συμμετοχή τους στον γαλλικό Μάη, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα και το κλίμα του Παρισιού.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην κατάληψη του Ελληνικού Περιπτέρου της Γαλλικής Πανεπιστημιούπολης από Έλληνες αντιχουντικούς, φυγάδες του Παρισιού, πράξη συμπαράστασης προς τους Γάλλους επαναστάτες και ταυτόχρονα δράση εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλεται σπάνιο οπτικοακουστικό αρχειακό υλικό, με στιγμιότυπα από τις καταλήψεις, τις συγκρούσεις στους δρόμους του Παρισιού, από τα διεθνή γεγονότα, καθώς και με δηλώσεις από τα πρόσωπα που κυριαρχούσαν, όπως ο φοιτητής τότε Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, κύρια ηγετική προσωπικότητα του φοιτητικού κινήματος.

Επίσης, προβάλλονται φωτογραφίες από πρωτοσέλιδα εφημερίδων και τυπωμένες αφίσες με συνθήματα.

Η εκπομπή προβλήθηκε στην ΕΡΤ, στις 24 Μαΐου 1988.

Σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος.

Οργάνωση-συντονισμός: Κώστας Χριστοφιλόπουλος.

Κείμενα-παρουσίαση: Δημήτρης Παπαχρήστος.

23:50 SURVIVING ESCOBAR: ALIAS JJ – Επ. 26ο (Ε) 

00:40 ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ – Επ. 16ο (Ε)

01:30 ΟΔΟΣ ΑΝΘΕΩΝ (Ε) ημέρας

02:30 ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ (Ε) ημέρας

03:30 ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (Ε) ημέρας

04:15 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «DINOSAURS OF THE OUTBACK» (Ε) ημέρας

05:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΦΥΛΕΣ» (Ε) ημέρας

06:00 ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ» (Ε) ημέρας

…………………………………………………………………………………………………….

Σημειώνεται ότι η ελληνική ταινία «Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΡΟΙΚΟΘΗΡΑΣ»  GR προγραμματίστηκε την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2018 στις 16.15.

Κωμωδία, παραγωγής 1967.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σειληνός.

Σενάριο: Στέφανος Φωτιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Παπακωνσταντής.

Παίζουν: Γιώργος Πάντζας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιάννης Γκιωνάκης, Ελένη Προκοπίου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Νανά Σκιαδά, Αντώνης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Αντώνης Θησέας, Αλέξης Γκόλφης, Γιώργος Καρέτας, Νότα Φιοράκη, Ελπίδα Μπραουδάκη, Διονυσία Ρώη.

Διάρκεια: 93΄

Υπόθεση: Ο Ζαχαρίας κι ο Θωμάς είναι δυο καλοί φίλοι και συνάδελφοι. Ο Θωμάς αναζητεί μια πλούσια νύφη, την οποία τελικά βρίσκει ο Ζαχαρίας στο συμπαθητικό πρόσωπο της Ουρανίας, που τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα και τον καλεί στην έπαυλη του μεγαλοεπιχειρηματία πατέρα της, που φέρει το σημαδιακό όνομα κύριος Χρυσός. Ο Θωμάς, όμως, από τη ζήλια του, ξεφουρνίζει τα νέα στην Ελευθερία, το μακρόχρονο «αίσθημα» του Ζαχαρία, η οποία βρίσκει τρόπο και πιάνει δουλειά στην έπαυλη του επιχειρηματία ως καμαριέρα. Ο Ζαχαρίας είναι τώρα παγιδευμένος ανάμεσα στις δύο γυναίκες και προσπαθεί να τα βολέψει, αλλά τελικά θα επιλέξει την Ελευθερία, αφήνοντας έτσι την Ουρανία στα χέρια του Θωμά.

Τέλος, την ίδια ημέρα στις 23.40 θα μεταδοθεί το 27ο επεισόδιο της σειράς «SURVIVING ESCOBARL: ALIAS JJ» GR