Συνέντευξη του Κώστα Τζαβάρα στην εκπομπή «Απευθείας» 07.06.2018

Συνέντευξη του Κώστα Τζαβάρα στην εκπομπή «Απευθείας» 07.06.2018

Συνέντευξη του Κώστα Τζαβάρα

στην εκπομπή «Απευθείας»

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ήταν προσκεκλημένος σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας» με τους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη. 

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

10:43 Συμφωνώ με όσα έχει πει ο πρωθυπουργός. Θα ξεκινήσω με τα ευχάριστα λόγια του πρωθυπουργού, που σήμερα ο υπουργός Παιδείας τα παραβιάζει. Γιατί ο μεν υπουργός λέει ότι η επένδυση στην παιδεία είναι και επένδυση στο μέλλον, ενώ με το νομοσχέδιο για την οργάνωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συζητείται σήμερα στη Βουλή ουσιαστικά αποδιοργανώνεται κάθε εκπαιδευτικός θεσμός.

10:44 Θα κρατήσω σε σημείωση τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που ο ίδιος έχει μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε με την έξοδό μας στις αγορές γιατί πρέπει να ξέρουν αυτοί που μας ακούνε ότι το τέλος του μνημονίου που πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι το πέρασμα του χρόνου και τίποτα άλλο.

10:46 Σας ρωτώ ευθέως πιστεύετε ότι η Ελλάδα μετά τις 21 Αυγούστου θα επιστρέψει στο 2008; Θα ανοίξουν οι κάνουλες και θα δίνουμε λεφτά; Με τα ρητορικά ερωτήματα δείχνω τι πρέπει να λέγεται και τι όχι.

10:49 Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι μετά της 21 Αυγούστου δεν σημαίνει ότι φεύγουμε από τα μνημόνια. Το μόνο που τελειώνει είναι το μνημόνιο που παίρναμε λεφτά και μπαίνουμε σε ένα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση.

10:50 Έπειτα από 1/1/19 θα εισπραχθούν 14 δισεκατομμύρια. Δηλαδή όποιος κατοικεί σε αυτήν τη χώρα θα συνεισφέρει στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων. Τώρα με το πολυνομοσχέδιο μπαίνουν σε υποθήκη όλα τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Τώρα έρχεται αυτός ο αριστερός πρωθυπουργός να βάλει σε υποθήκη τα ακίνητα με βάση το ελληνικό δίκαιο.

10:54 Η κυβέρνηση μπήκε σε αυτή τη διαδικασία  με την άποψη ότι ήρθε η ώρα να λύσει ένα μείζον θέμα που χρονίζει, το Σκοπιανό δηλαδή. Βλέπουμε ότι αυτοπαγιδεύτηκε γιατί η συμφωνία που έχει κλείσει από ό,τι φαίνεται μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Δημητρόφ δεν φαίνεται να είναι εύκολο να υιοθετηθεί από τον πρωθυπουργό.

10:55 Έχουμε και την αγανάκτηση του λαού που σε μαζικά συλλαλητήρια δείχνει την πρόθεσή του να είναι στήριγμα για την κυβέρνηση εφόσον κάνει εθνικούς χειρισμούς.

10:56 Εμείς σαν κυβέρνηση αυτό που θέλουμε είναι να πάψουν τα Σκόπια να πλαστογραφούν την Ιστορία της Μακεδονίας, να πάψουν να έχουν αλυτρωτικές βλέψεις, να μη γίνεται λόγος για μακεδονική γλώσσα. Γιατί μονίμως μια κυβέρνηση που είναι υποχρεωμένη να δίνει λύσεις στα προβλήματα επικαλείται την έλλειψη προτάσεων από τη ΝΔ; Μαζί κυβερνούμε; Είμαστε συνεταίροι;