ΕΡΤ2- ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Ivory wars» 18, 19 & 20.06.2018

ΕΡΤ2- ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Ivory wars» 18, 19 & 20.06.2018

ΞΕΝΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

«Ivory wars»

Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, παραγωγής ΗΠΑ 2013-2014. Το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου μπορεί να είναι πιο κερδοφόρο ακόμα και από το εμπόριο ναρκωτικών και προκαλεί τον αφανισμό του πληθυσμού των ελεφάντων της Αφρικής. Ένας πιλότος, μαζί με δύο στρατιωτικούς, προσλαμβάνονται για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του παράνομου κυνηγιού ελεφάντων στην Κένυα, με την ελπίδα ότι, με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις, θα καταφέρουν να σταματήσουν το παράνομο κυνήγι. Τα άτομα της ομάδας βλέπουν με τα μάτια τους τα φρικαλέα αποτελέσματα του παράνομου κυνηγιού και την τεράστια δυσκολία να πιάσουν αυτούς τους εγκληματίες μέσα στην αχανή αφρικανική ζούγκλα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στις 10:00

Επεισόδιο 1ο: «Στη φωτιά» (Into the Fire). Μία ομάδα εκπαιδευμένη σε επικίνδυνες στρατιωτικές αποστολές φτάνει στην Κένυα για να βοηθήσει στη μάχη κατά του παράνομου κυνηγιού των ελεφάντων. Έρχονται αντιμέτωποι με το θλιβερό αποτέλεσμα του παράνομου κυνηγιού και αμέσως, αρχίζουν την προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των οπλισμένων εχθρών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στις 10:00

Επεισόδιο 2ο: «Πρώτα βήματα» (First Steps Forward). Απογοητευμένοι που έχασαν έναν ύποπτο κυνηγό μέσα στη ζούγκλα, τα τρία μέλη της ομάδας αρχίζουν να εκπαιδεύουν ντόπιους κτηματίες σε στρατιωτικού τύπου τακτικές. Πηγαίνουν σε ένα κοντινό χωριό με ψεύτικες ταυτότητες και καταφέρνουν να μάθουν αρκετές πληροφορίες. Όταν εντοπίζουν έναν ύποπτο για παράνομο κυνήγι, αρχίζει η παρακολούθηση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στις 10:00

Επεισόδιο 3ο (τελευταίο):  «Η κορυφή του παγόβουνου» (Tip of the Iceberg). Η ομάδα κυνηγά τον ύποπτο κυνηγό σε ένα κοντινό χωριό, όπου αυτός εξαφανίζεται. Εκεί βοηθούν στη διάσωση ενός πληγωμένου ελέφαντα. Οι κτηματίες χρησιμοποιούν την εκπαίδευσή τους για να πιάσουν επιτέλους έναν κυνηγό. Άξιζε τον κόπο όλη αυτή η επιχείρηση;