Ο ροκ σταρ της κλασικής μουσικής Νάιτζελ Κένεντι, αποκλειστικά στο Kosmos 22.06.2018

Ο ροκ σταρ της κλασικής μουσικής Νάιτζελ Κένεντι, αποκλειστικά στο Kosmos 22.06.2018

«Διεθνείς πτήσεις»

Με τον Φώτη Απέργη
Αποκλειστική συνέντευξη του διάσημου βιολονίστα Νάιτζελ Κένεντι

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στις 20:00

Από αριστερά: Νάιτζελ Κένεντι – Φώτης Απέργης

Αποκλειστική συνέντευξη του πλέον ανατρεπτικού βιολονίστα της εποχής μας, του χαρισματικού Νάιτζελ Κένεντι, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν οι ακροατές του Kosmos στην εκπομπή «Διεθνείς πτήσεις» με τον Φώτη Απέργη, που μεταδίδεται την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00.

Ποια είναι η ελληνική λέξη με την οποία ο Νάιτζελ Κένεντι χαρακτηρίζει τη μουσική του; Τι συμβουλεύει έναν νέο μουσικό που διχάζεται μεταξύ κλασικής και τζαζ; Τι ρόλο παίζει γι’ αυτόν το χιούμορ και η πρόκληση προς τους συντηρητικούς; Ποιον σαρκαστικό τρόπο διάλεξε για να προφέρει τη λέξη Brexit και γιατί;

Λίγο πριν ο διάσημος βιολονίστας έρθει στην Αθήνα για τη μοναδική συναυλία που θα δώσει στις 17 Ιουλίου 2018 στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Φώτης Απέργης ταξίδεψε για να τον συναντήσει λίγο έξω από το Άμστερνταμ.

Στην αποκλειστική ραδιοφωνική συνέντευξή του για το Kosmos, ο Βρετανός σολίστ μιλάει για τον Γκέρσουιν, τον Μπαχ, αλλά και για τον Ρόμπερτ Πλαντ. Επίσης, μιλάει για τη δική του άποψη για τον σοσιαλισμό, αλλά και για τις νεότερες εκδοχές των «Τεσσάρων εποχών» του Βιβάλντι μετά τη δική του εκτέλεση, που υπήρξε το εμπορικότερο άλμπουμ του κλασικού ρεπερτορίου. Και αποκαλύπτει γιατί, όταν γεννήθηκε ο γιoς του, αποφάσισε να ελαττώσει τις συνεντεύξεις του.

Η μουσική που ακούει ο… Kosmos!

#Kosmos936  #contemporary_roots_radio