ΕΡΤ2 -Τροποποιήσεις προγράμματος 08-10.07.2018

ΕΡΤ2 -Τροποποιήσεις προγράμματος 08-10.07.2018

Τροποποιήσεις προγράμματος ΕΡΤ2

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 8/7/2018, στις 23:40, από τη ζώνη του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, θα μεταδοθεί η ταινία «Ρεπό», αφιέρωμα στη μνήμη της Τζέσυς Παπουτσή.  W 

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής 1982.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καβαγιάς.

Μοντάζ: Γιώργος Κόρρας.

Παραγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝHΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΚΚ)

Παίζουν: Πέτρος Ζαρκάδης, Άννα Μαρκάκη, Τζέσυ Παπουτσή, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Υφαντής, Μηνάς Χατζησάββας, Αννέτα Μιχαλιτσιάνου, Άγγελος Γιαννούλης, Δημήτρης Καταλειφός.

Διάρκεια: 72΄

Υπόθεση: Η ταινία ξετυλίγει τα ευτράπελα της ημέρας ενός Έλληνα εργαζόμενου, κατά το ρεπό του. Μέσα από διάφορες κωμικές καταστάσεις, καθρεφτίζονται η καθημερινή ματαιότητα κινήσεων και συμπεριφορών, ο παραλογισμός και η χαοτική γραφειοκρατία της νεότερης Ελλάδας. Ο πρωταγωνιστής μεταφέρει το αυτοκίνητό του για επισκευή στο συνεργείο, κάνει διάφορες δουλειές, πηγαίνει στο ταχυδρομείο, τακτοποιεί μια εκκρεμότητά του στην υγειονομική υπηρεσία, βλέπει την ερωμένη του, τους συγγενείς του, περνάει λίγο χρόνο με το παιδί του, και τέλος η ημέρα του ρεπό κλείνει με ένα επαγγελματικό δείπνο.

Μια ταινία για τον Έλληνα μέσα στη σημερινή ζούγκλα της Αθήνας, μια ήρεμη αλλά διαπεραστική σάτιρα, μια πικρή και κωμική απογύμνωση του παραλογισμού της καθημερινής ζωής μας. Τον μεσοαστό ήρωά του, ο Βαφέας τον παρακολουθεί από το πρωί ως το βράδυ. Ο ήρωας δεν είναι καθόλου κωμικός, όπως ο Κύριος Ιλό, ούτε προκαλεί κωμικές καταστάσεις με τη δράση του. Είναι εντελώς σοβαρός και ισορροπημένος, ή τουλάχιστον όσο ισορροπημένοι μπορούμε να είμαστε σήμερα όλοι μας.

Ως εκ της αλλαγής αυτής, οι νυχτερινές επαναλήψεις της ημέρας έχουν ως εξής:

01:00 ART WEEK (Ε) ημέρας

02:00 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ MEΡΝΤΟΧ (Ε) ημέρας

03:00 ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ (Ε) ημέρας

04:00 ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ (Ε) ημέρας

05:00 ΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ (Ε) ημέρας

05:30 DELOS 2015 (Ε) ημέρας 

06:00 ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ (E) ημέρας

06:30 PAJANIMALS (Ε) ημέρας 

 

H ελληνική ταινία που θα μεταδοθεί την Δευτέρα 9/7/2018, στις 16:30,  είναι η ταινία: «Ραντεβού στη Βενετία»  GR. 

Αισθηματική κωμωδία, παραγωγής 1961.

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας

Παίζουν: Γκιζέλα Ντάλι (σε πρώτη εμφάνιση), Λυκούργος Καλλέργης, Ρίκα Διαλυνά, Γιώργος Καμπανέλλης, Κάκια Παναγιώτου κ.ά.

Διάρκεια: 105΄

Υπόθεση: Όταν δεν καταφέρνει να πείσει τον πατέρα της να επισκεφθεί μαζί του τη μητέρα της  που βρίσκεται στη Βενετία, η Ντιάνα αποφασίζει να πάρει το πλοίο και να τον ακολουθήσει στα κρυφά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα ερωτευτεί τον δεύτερο καπετάνιο Αλέκο, θα βοηθήσει ένα ζευγάρι ερωτευμένων νέων, θα φέρει κοντά στην αγαπημένη του έναν άλλο ναυτικό και, μόλις το πλοίο φτάσει στη Βενετία, θα επιτύχει και την επανασύνδεση των γονιών της.

Επίσης, η ελληνική ταινία που θα μεταδοθεί την Τρίτη 10/7/2018, στις 16:30,  είναι η ταινία: «Ο αδελφός μου, ο τρελάρας»  GR.  

Κωμωδία, παραγωγής 1966.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σειληνός.

Σενάριο: Στέφανος Φωτιάδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Δημόπουλος.

Μουσική: Γιώργος Μουζάκης.

Παίζουν: Γιώργος Πάντζας, Κώστας Καρράς, Άννα Ιασωνίδου, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Κλεό Σκουλούδη, Καίτη Θεοχάρη, Νικήτας Πλατής, Μίτση Κωνσταντάρα, Θάνος Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωαννίδου, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Δημήτρης Γούσης, Στάθης Χατζηπαυλής.

Διάρκεια: 86΄

Υπόθεση: Ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο Χάρης, «τρώει» όλα του τα χρήματα στους ράφτες, καθώς έχει τη λόξα να θέλει να εμφανίζεται σαν «λόρδος». Τσακώνεται διαρκώς με τον αδελφό του, τον Βασίλη, που είναι κι αυτός άνθρωπος του μεροκάματου (ελαιοχρωματιστής), και επιβαρύνεται ολομόναχος τα έξοδα του σπιτιού. Ο Χάρης πιστεύει πως με την εμφάνισή του κάποτε θα κατορθώσει να ρίξει μια πλούσια κοπέλα και έτσι να αλλάξει τη ζωή του. Η Μάρθα, όμως, η ζάπλουτη κόρη του εφοπλιστή Καραπεζή, ερωτεύεται και παντρεύεται τον αδελφό του Βασίλη, εξαιτίας τού ότι ο τελευταίος τής έσωσε τη ζωή, αδιαφορώντας για τη γνώμη του πατέρα της αλλά και για τα χρήματά του.