Η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms στο Τρίτο Πρόγραμμα 13.07.2018

Η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms στο Τρίτο Πρόγραμμα 13.07.2018

Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ

στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU

Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, ώρα 22:15

Το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την EBU, προσφέρει στους ακροατές ξεχωριστές μουσικές στιγμές από τα κορυφαία  μουσικά  φεστιβάλ όλης της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 και ώρα 22:15, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms -ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Βρετανίας- που ανοίγει μια σεζόν, η οποία περιέχει πρεμιέρες έργων νέων συνθετών, διάσημες ορχήστρες, σημαντικούς μαέστρους, καλλιτέχνες και σύνολα από όλο τον κόσμο.

Βρετανική υπόθεση είναι φέτος η Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms, με την Εθνική Χορωδία Νέων της Μ. Βρετανίας, τη  Χορωδία Νέων του BBC Proms και τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC -υπό τη διεύθυνση του Sakari Oramo– να ερμηνεύουν έργα επηρεασμένα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η βραδιά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου ανοίγει με το χορωδιακό αριστούργημα «Toward the Unknown Region», που έγραψε το 1918 ο Ralph Vaughan Williams.

Ακολουθεί η σουίτα «Οι πλανήτες» του Gustav Holst, ένα από τα πιο δημοφιλή συμφωνικά έργα του 20ού αιώνα, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1918 και αποτελείται από επτά μέρη, δηλαδή όσοι ήταν οι μέχρι τότε γνωστοί πλανήτες, εκτός της Γης.

Η Πρώτη Νύχτα των Proms θα ολοκληρωθεί με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «Five Telegrams», που αντλεί έμπνευση από τα μηνύματα επικοινωνίας νεαρών στρατιωτών το 1918 και συνέθεσε η Anna Meredith σε συνεργασία με την 59 Productions, που δημιουργεί ένα μοναδικό θέαμα, χρησιμοποιώντας ψηφιακές προβολές.

Παρουσίαση: Γιώργος Φλωράκης, Αλεξάνδρα Γιαλίνη.

Και φέτος, βρεθείτε στις σημαντικότερες στιγμές του καλοκαιριού, ακούγοντας Τρίτο Πρόγραμμα. 

Info:

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, ώρα 22:15

Μεγάλα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ στο Τρίτο Πρόγραμμα μέσω της EBU

Πρώτη Νύχτα του Φεστιβάλ Proms

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma