Απευθείας μετάδοση της συναυλίας «Κάλεσμα» από τη Φωνή της Ελλάδας και το...

Απευθείας μετάδοση της συναυλίας «Κάλεσμα» από τη Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα 14.07.2018

Απευθείας μετάδοση της συναυλίας «Κάλεσμα»

από τη Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα

Έξι μουσικοί του Βerklee College of Music
συναντούν τη Χορωδία της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, που εκπέμπει πρόγραμμα για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00, σε απευθείας σύνδεση με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μεταδίδει «ζωντανά» τη συναυλία «Κάλεσμα», όπου έξι διεθνείς μουσικοί του Berklee College of Music των ΗΠΑ θα συμπράξουν επί σκηνής με τη Χορωδία της «Κιβωτού του Κόσμου».

Το «Κάλεσμα» έχει δημιουργηθεί από τον απόφοιτο του Berklee College of Music και διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα, με σκοπό την αξιοποίηση των ταλέντων και της κλίσης των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η ιδιαίτερη αυτή συναυλία αποτελεί το πρώτο βήμα της δημιουργίας ενός μόνιμου μουσικού-εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά της Κιβωτού αλλά και ευκαιριών για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο εξωτερικό. Ένα πρόγραμμα, που φιλοδοξεί μέσα από τη μουσική, να μεταμορφώσει τη ζωή των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η προετοιμασία της χορωδίας για τη συγκεκριμένη συναυλία έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 από τη μουσικό, vocalist, ερευνήτρια και δασκάλα Φωνητικής, Αγγελική Τουμπανάκη, έχοντας ως βάση την ελληνική παραδοσιακή, την τζαζ αλλά και τη σύγχρονη μουσική.

Οι διακεκριμένοι μουσικοί που θα συνεργαστούν επί σκηνής με τα παιδιά της Χορωδίας της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι οι: Ειρήνη Τορνεσάκη (φωνή), Layth Sidiq (βιολί), Βασίλης Κώστας (λαούτο), Chase Morrin (πιάνο), Aaron Holthus (μπάσο), Noam Israeli (τύμπανα). Guest και ο σαξοφωνίστας Marco Pignataro, Managing Director of the Berklee Global Jazz Institute.

Η ζωντανή μετάδοση της συναυλίας «Κάλεσμα» είναι μία πρωτοβουλία της Φωνής της Ελλάδας, ενώ τη συναυλία θα μεταδώσει και το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση της συναυλίας θα είναι η Νατάσα Βησσαρίωνος.

 Info:

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00

Απευθείας μετάδοση της συναυλίας «Κάλεσμα» από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

http://www.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

https://www.facebook.com/voiceofgreece.ert/

Συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας στα Βραχέα:

9420 KHZ για Ευρώπη & Β. Αμερική,

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

http://www.ert.gr/ defteroprogramma/

http://webradio.ert.gr/deftero/

https://www.facebook.com/deftero.ert/

Συχνότητες Δεύτερου Προγράμματος 103,7 και 102,9 FM