Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: Γιώργης Χριστοδούλου και «1,2,3 Swing»...

Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ: Γιώργης Χριστοδούλου και «1,2,3 Swing» 18.07.2018

«Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ»

Γιώργης Χριστοδούλου και «1,2,3 Swing»

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, στις 21:00

Η πολιτιστική δράση «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ», που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ξεκινά την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 και ώρα 21:00 στο προαύλιο του Ζαππείου, με τη θεματική συναυλία «Στο Ζάππειο μια νύχτα».

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του έρχονται στο Ζάππειο και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στην πρόσφατη δουλειά του τραγουδοποιού με τίτλο «Ο Αττίκ στο Παρίσι», αλλά και τραγούδια του Μεσοπολέμου, την εποχή που άνοιγαν για πρώτη φορά τα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Τραγούδια που έπαιζαν οι ορχήστρες της εποχής στο Ζάππειο, συνθέσεις που πρωτοπαρουσιάστηκαν στη θρυλική «Αίγλη», ερωτικές μπαλάντες σπουδαίων συνθετών, όπως ο Σουγιούλ ή ο Γιαννίδης, αλλά και κωμικά τραγούδια-σχόλια για την εποχή, όπως «Το κοντό φουστάνι» ή το «Κάνε την πάπια» με αναφορές στο κέντρο των Αθηνών ή το ίδιο το Ζάππειο. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, εκτός από το ρόλο του ερμηνευτή, αναλαμβάνει κι αυτόν του σύγχρονου παραμυθά και αφηγείται την κρυμμένη ιστορία του κάθε τραγουδιού ξεχωριστά.

Συμμετέχει η Βίκυ Καρατζόγλου.

Μαζί τους, οι μουσικοί: Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο και ακορντεόν), Κώστας Κλάγκος (κοντραμπάσο), Νίκος Μπακόπουλος (άλτο σαξόφωνο).

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, έρχονται οι «1,2,3 Swing». Πρόκειται για τρεις γυναικείες παρουσίες, με εκρηκτική διάθεση που σε κάθε τους εμφάνιση επιτάσσουν το «λίκνισμα» και στο πιο απαιτητικό κοινό. Στο πρόγραμμά τους παντρεύουν τους swing ρυθμούς με το σύγχρονο ρεπερτόριο, καταφέρνοντας κάτι εξαιρετικά πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ερμηνεύουν από κλασικές swing/jazz/latin επιτυχίες μέχρι ανατρεπτικές διασκευές, σε ρετρό ύφος που προσαρμόζεται στο ρεύμα της εποχής.

Η συναυλία μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο.