Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη (18/8/2017)

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη (18/8/2017)

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ

στη Ζωή Λάσκαρη (18/8/2017) 

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, στις 18 Αυγούστου 2017, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/zoi-laskari-18-aygoystoy-2017/ τη συνέντευξη που παραχώρησε η ηθοποιός το 1994 στην εκπομπή «Συνεικόνες», με αφορμή την παράσταση «Ο Ορφέας στον Άδη».

Ο δημοσιογράφος Κώστας Κωβαίος συνάντησε τη Ζωή Λάσκαρη και τον Ανδρέα Βουτσινά στις πρόβες της παράστασης «Ο Ορφέας στον Άδη», που ανέβηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το 1995. Η συνέντευξή τους προβλήθηκε στο τηλεοπτικό περιοδικό «Συνεικόνες».

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, ο γνωστός σκηνοθέτης μιλά για το έργο και τον συγγραφέα του, Τενεσί Ουίλιαμς, συστήνει τους ήρωες της παράστασης, ενώ αναφέρεται στη συνεργασία του με τη Ζωή Λάσκαρη και τη φιλία τους, που κρατά χρόνια. Εκείνη από την πλευρά της, μιλά για τη Θεσσαλονίκη -όπου γεννήθηκε- και τους ανθρώπους της, αλλά και για το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στα παρασκήνια και το δέσιμό της με τους συνεργάτες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη χρονιά η Ζωή Λάσκαρη είχε συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ, στην παράσταση «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», που επίσης σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς.

Παράλληλα, παρακολουθούμε πρόβες της παράστασης, στην οποία η Ζωή Λάσκαρη υποδύεται την Πριγκιπέσσα Τόρανς.

Έτος παραγωγής: 1994

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καψωμένος