Παρουσίαση του book.ert.gr στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Παρουσίαση του book.ert.gr στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Παρουσίαση του book.ert.gr

στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Με την παρουσίαση του διαδικτυακού project της ΕΡΤ, book.ert.gr, ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις, έπεσε η αυλαία του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Το διαδικτυακό project παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι της Γενικής Διεύθυνσης Νέων Μέσων της ΕΡΤ, Δάφνη Σκαλιώνη και Τζένη Χαραλαμπίδου, καθώς και η υπεύθυνη Τύπου της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», Άννα Ρούτση.

Ο θεματικός ιστότοπος book.ert.gr, που δημιουργήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», εντοπίζει στο Αρχείο της ΕΡΤ και παρουσιάζει online τους δεσμούς της ΕΡΤ από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της με το βιβλίο.

Στο book.ert.gr μπορούμε να δούμε:

  • Τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές από το Αρχείο της ΕΡΤ με θέμα το βιβλίο και τους συγγραφείς του.
  • Ρεπορτάζ για τις δράσεις της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου 2018».
  • Συνεντεύξεις από Έλληνες και ξένους συγγραφείς.

Επίσης, στο book.ert.gr το κοινό δηλώνει το αγαπημένο του βιβλίο που επιθυμεί να δει σε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μεταφορά στην ΕΡΤ.

Παρακολουθήστε το video της παρουσίασης του book.ert.gr εδώ. 

Το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο οποίο συμμετείχαν 160 εκδότες, είχε κεντρικό αφιέρωμα τη «Μελοποιημένη ποίηση». Πραγματοποιήθηκαν αφιερωματικές βραδιές στους μεγάλους δημιουργούς (ποιητές και συνθέτες) με τη συμμετοχή κορυφαίων τραγουδιστών, μουσικών και ηθοποιών, και με τις παρεμβάσεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι ξενάγησαν τον κόσμο στα μονοπάτια της περιπετειώδους διαδρομής του ποιήματος, από τη δημιουργία του στις σελίδες του βιβλίου, μετά στο πεντάγραμμο, κι από εκεί στα χείλη όλων μας.

Στο Περίπτερο της ΕΡΤ, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για το πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ και πλοηγήθηκαν στο book.ert.gr με τη βοήθεια μίας smart τηλεόρασης που είχε στηθεί για το κοινό στο Περίπτερο.