ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD – Formula 1 Grand Prix Αυστρίας 03.07.2016

ΕΡΤ2 & ΕΡΤHD – Formula 1 Grand Prix Αυστρίας 03.07.2016

Η Formula 1 στην ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Grand Prix Αυστρίας 2016

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, στις 15:00

H Formula 1 μεταφέρεται στην πίστα στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, στην πίστα που είναι γνωστή και ως Red Bull Ring,  για τον 9ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Για το 2016 το Red Bull Ring στρώθηκε με καινούργια άσφαλτο και παρότι λέγεται ότι η επιφάνεια της πίστας είναι το ίδια τραχιά με το παρελθόν, κάποιες μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος έχουν εξομαλυνθεί κι έτσι αναμένεται ότι τα επίπεδα πρόσφυσης θα είναι υψηλότερα. Γενικά, το Red Bull Ring είναι μια πίστα που απαιτεί καλή πρόσφυση και γι’ αυτό η Pirelli έφερε για τον αγώνα τις τρεις από τις πιο μαλακές της γόμες: τη μαλακή (κίτρινη), την πολύ μαλακή (κόκκινη) και την πάρα πολύ μαλακή (μοβ).

Τα δύο τελευταία αυστριακά Grand Prix έχουν διεξαχθεί με τέλειες καιρικές συνθήκες, αλλά φέτος τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, με την πρόγνωση να «μιλάει» για άστατο καιρό το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο αναμένονται καταιγίδες κατά την περίοδο των δοκιμαστικών, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανώς, ελαφριά βροχή, αναμένονται και την Κυριακή.

Το Grand Prix της Αυστρίας αρχίζει στις 15:00, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (14:00), θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.  

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.