ΕΡΤ – Ο Βαγγέλης Κορακάκης και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στο «SummERTime» 07.07.2016

ΕΡΤ – Ο Βαγγέλης Κορακάκης και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στο «SummERTime» 07.07.2016

Ο Βαγγέλης Κορακάκης και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος

στο «SummERTime»

 Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στις 20:30

Στο πλαίσιο των συναυλιών που περιλαμβάνει η πολιτιστική-μουσική δράση «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», την οποία συνδιοργανώνουν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στις 20:30, ο Βαγγέλης Κορακάκης και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Ο Βαγγέλης Κορακάκης παρουσιάζει στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ τα δικά του λαϊκά τραγούδια-σταθμούς μέσα από τα 30 χρόνια σταθερής πορείας στη δισκογραφία. Από τους «Άρχοντες» του 1988 μέχρι και τα «Θαλασσινά παλάτια» του 2016. Μαζί του, ο γιος του Βασίλης Κορακάκης, ο οποίος ακολουθεί πιστά τα βήματά του, καθώς και οι μουσικοί συνεργάτες του που αποτελούν τη λαϊκή ορχήστρα του:

Βαγγέλης Κορακάκης (μπουζούκι-τραγούδι), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι-τραγούδι), Ελένη Καπηλίδου (τραγούδι), Γιάννης Ευαγγέλου (κιθάρα-τραγούδι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν).

Στη συνέχεια της μουσικής βραδιάς, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος παρουσιάζει «Το Τέλειο Έγκλημα». Τραγουδούν η Eιρήνη Τουμπάκη και η Ειρήνη Αραμπατζή.

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, συνθέτης μουσικής και τραγουδιών που έχουν «ντύσει» ιστορίες για το γυαλί και το πανί, κατάφερε να μπει στην ουσία της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Από τα 90’s έως σήμερα, έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας: «Με τα μάτια κλειστά», «Λευκό μου γιασεμί», «Summertime in Prague», «Να ’χα δυο ζωές», «Ενός λεπτού φιλί» κ.ά.

H Eιρήνη Τουμπάκη -φωνή θερμή και λαϊκή- και η Ειρήνη Αραμπατζή -φωνή νέα γοητευτική και διάφανη- τραγουδούν νέα τραγούδια, όπως «Τώρα πια είν’ αργά», «Το Τέλειο Έγκλημα», «Aγαπάτε απατάτε» κ.ά.

 

Στο νέο αυτό σχήμα, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος στις κιθάρες, μαζί με τους Κλέωνα Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα), Βασίλη Νιτσάκη (μπάσο), Δημήτρη Στεργίου (τύμπανα), παρουσιάζουν καινούργια τραγούδια και ορχηστρικά, μερικά από τα οποία έχουν γραφτεί πάνω σε μονόστηλα εφημερίδων για… εγκλήματα γυναικών.

«Το Τέλειο Έγκλημα» παίζει, χορεύει, συγκινεί… σε μια παράδοξη συνύπαρξη pop-art μελόδραμα, σουίνγκ, παιδικό κιτς και θολές προσευχές.

 

Σας καλούμε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ -με ελεύθερη είσοδο- για να περιπλανηθούμε για άλλη μία φορά στη μυσταγωγία της μουσικής, να πλημμυρίσουμε συναισθήματα και να σεργιανίσουμε στις γειτονιές του καλού τραγουδιού.

 

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 και τη Φωνή της Ελλάδας.

 

KORAKAKIS

 

KALATZOPOULOS