Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Παναγιώτα Κοζομπόλη 12/07/2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Παναγιώτα Κοζομπόλη 12/07/2016

Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

«Η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια προς τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα θέλει να καταδείξει τις ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη.

«Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε ένα τρίγωνο διαπλοκής, καθώς συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητούσαν δάνεια από τις τράπεζες, οι τράπεζες έπαιρναν εντολή από τα πολιτικά πρόσωπα και στη συνέχεια τα ΜΜΕ που έπαιρναν τις επιδοτήσεις έκαναν τη δουλειά τους», επισήμανε η κα Κοζομπόλη.

Η βουλευτής, που είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε ότι: «τα επιλήψιμα δάνεια που εξετάζονται έλαβαν χώρα, κυρίως το χρονικό διάστημα από το 2010 έως το 2015 και όπως προκύπτει από το έντυπο υλικό αλλά και τις μέχρι τώρα καταθέσεις, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί ξεπερνά το 1 δις ευρώ».

«Το ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί οι τράπεζες δεν τήρησαν τον κανονισμό επιδοτήσεων που ισχύει και προχώρησαν στις δανειοδοτήσεις, τη στιγμή που δεν  υπήρχαν οι βασικές εγγυήσεις, είτε του θετικού κύκλου εργασιών, είτε των εμπράγματων εξασφαλίσεων. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε ούτε η μία παράμετρος ούτε η άλλη, δηλαδή καμία ασφαλιστική δικλείδα. Την ίδια περίοδο που κάποιοι έπαιρναν επιδοτήσεις χωρίς εγγυήσεις, υπήρξαν επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο και απολύθηκαν οι εργαζόμενοι γιατί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν δανειοδοτήσεις», τόνισε η κα Κοζομπόλη.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/29AHSfd