ΕΡΤ2 – ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «Εκτός ελέγχου» 20.07.2016

ΕΡΤ2 – ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «Εκτός ελέγχου» 20.07.2016

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Εκτός ελέγχου»

  (Out of sight)

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 23:00

 

Αστυνομική περιπέτεια, παραγωγής ΗΠΑ 1998.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζένιφερ Λόπεζ, Βινγκ Ρέιμς, Ντένις Φαρίνα, Μάικλ Κίτον, Στιβ Ζαν, Ντον Τσιντλ, Άλμπερτ Μπρουκς.

Διάρκεια: 112΄

Υπόθεση: Τη στιγμή που ο πρώην κατάδικος Τζακ Φόλεϊ ληστεύει μια τράπεζα, το αμάξι του παθαίνει βλάβη. Έτσι καταλήγει για μία ακόμη φορά έγκλειστος των φυλακών της Φλόριντα. Η απόδρασή του όμως, δεν έγινε έτσι ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει, αφού κατά τη διάρκειά της, έτυχε να είναι παρούσα και η πράκτορας του FBI, Κάρεν Σίσκο. Ενώ η δυναμική γυναίκα τον καταδιώκει, ο Μπάντι Μπραγκ, φίλος του Τζακ, παρεμβαίνει με αποτέλεσμα η Σίσκο να καταλήξει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, που πρόκειται να τον φυγαδεύσει. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την ελευθερία, ο Τζακ αισθάνεται μια ακατανίκητη έλξη για τη νεαρή κοπέλα. Το ίδιο όμως αισθάνεται και η Σίσκο.

 

Πολύ καλή κινηματογραφική διασκευή της ομότιτλης νουβέλας του Έλμορ Λέοναρντ, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία (180 εκατομμύρια δολάρια), συνέβαλε στη θριαμβευτική επιστροφή του Στίβεν Σόντερμπεργκ στα κινηματογραφικά δρώμενα (είχε γίνει διάσημος με το «Sex, lies and videotape»).

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζένιφερ Λόπεζ, συνθέτουν ένα από τα πιο πρωτότυπα κινηματογραφικά ζευγάρια του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου.

 

Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ (διασκευασμένου σεναρίου και μοντάζ). Επίσης, κέρδισε 13 βραβεία και ήταν υποψήφια για άλλα 12.

 Out of Sight (11) Out of Sight (1) Out of Sight (4) (1) Out of Sight (8)