Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Σπύρου Δανέλλη 03.08.2016

Πρώτο Πρόγραμμα – Δηλώσεις Σπύρου Δανέλλη 03.08.2016

 O ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

#ertproto

Ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος «Το Ποτάμι», μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου στην εκπομπή «Απολύτως σχετικό» του Πρώτου Προγράμματος, για την ένταση του πολιτικού διαλόγου και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Δανέλλης, σχολιάζοντας τη διαρκή ένταση στις εντός και εκτός βουλής αντιπαραθέσεις των κομμάτων και των στελεχών τους, χαρακτήρισε «βασική παθογένεια», όχι μόνο της δημόσιας ζωής, αλλά και του τρόπου λειτουργίας της κοινωνίας, την έλλειψη εμπιστοσύνης εντός του πολιτικού συστήματος, αλλά και μεταξύ πολιτικού συστήματος και κοινωνίας. «Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε και μπορεί να συνεννοηθεί κανείς, ακόμη και αν διαφωνεί με τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης που ρυθμίζει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Δανέλλης δήλωσε ότι τα εργασιακά θέματα πρέπει να ρυθμίζονται από το υπουργείο Εργασίας, αλλά τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό έργο, όπως και ο έλεγχος ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, πρέπει να ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Διευκρίνισε όμως, ότι η παρέμβαση του υπουργείου δεν πρέπει να γίνεται μ’ ένα ασφυκτικό πλαίσιο, που θα καταπνίγει την πρωτοβουλία.

Ο κ. Δανέλλης κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας να απομακρυνθούν από «στερεοτυπικές προσεγγίσεις, που ίσως είχαν στο παρελθόν» σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά επισήμανε ότι και στη δημόσια εκπαίδευση υπάρχει διάσταση απόψεων με τις κυβερνητικές επιλογές, όπως η κατάργηση των πειραματικών σχολείων. Μάλιστα, πρότεινε την ίδρυση πειραματικών σχολείων «σε κάθε λαϊκή κυρίως γειτονιά ή σε κάθε κεφαλοχώρι», αντί να «ισοπεδώνουμε τα πάντα  προς τα κάτω».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη, ότι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ έχουν συστήσει κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης, ο κ. Δανέλλης απάντησε ότι: «είναι μια μεγάλη κουβέντα για την αντίληψη, το στυλ και βεβαίως την πολιτική βαρύτητα των απόψεων και των ρήσεων του κ. Λεβέντη και η παρουσία του η κοινοβουλευτική, αλλά προφανώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν ισχύει και δεν θα μπορούσε να ισχύει».

Τέλος, αναφερόμενος στις διεργασίες του κεντροαριστερού χώρου, ο κ. Δανέλλης διευκρίνισε ότι το ΠΟΤΑΜΙ ενδιαφέρεται και για το χώρο της «φιλελεύθερης κεντροδεξιάς που δεν εκφράζεται στη ΝΔ» και την οποία χαρακτήρισε μεταρρυθμιστική.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2aSVmQn